عناوین مهم مقاله
مقایسه افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر در وردپرس | مقایسه دو صفحه ساز گرافیکی وبسایت
یکی از بهترین ویژگیهای وردپرس، قابلیت سفارشیسازی وبسایت است.افزونه المنتور و افزونه ویژوال کامپوزر دو صفحه ساز پرکاربرد وردپرس برای طراحی برگه های گرافیکی زیبا هستند.یکی از ابزار های مفید در این زمینه صفحه ساز ها (Page Builder) هستند که در وردپرس به کاربر این امکان را می دهد تا بدون داشتن دانش کد نویسی بتواند تنها با وارد کردن اطلاعات و انتخاب ویژگی های ظاهری میتوان المان ها, صفحات دلخواه خود را بسازد .visual composer و Elementor دارای نسخه رایگان و حرفهای بوده و علاوه بر اینکه خودشان امکانات متعددی دارند، افزونههای جانبی زیادی را نیز دارا هستند. در مقایسه افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر این دو افزونه سایتساز تقریباً عملکرد یکسانی دارند و ویژگیهای یکسانی را ارائه میدهند. این دو افزونه به کاربران خود این امکان را میدهند که ساختار و چیدمان صفحات و پستهای وردپرس را بهدلخواه خود طراحی کنند البته این در حالی است که برای این کار نیاز به هیچگونه مهارتی درزمینه کد نویسی نخواهند داشت.در این مقاله میخواهیم مقایسه افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر انجام دهیم تا شما راحتتر بتوانید انتخاب کنید.
انواع صفحه ساز | چند نوع صفحه ساز وجود دارد
صفحه ساز ها به دو شکل ارائه می شوند:
نوع اول: صفحه سازهای همراه با قالب
برخی از صفحه سازها به صورت یکپارچه با قالب ارائه میشوند و فقط قابلیت استفاده در آن قالب را دارند مانند قالب انفولد , آوادا
نوع دوم: صفحه سازهای مجزا و به صورت افزونه
برخی از صفحه ساز ها هم به صورت یک افزونه ارائه میشوند، میتوانید از این نوع صفحه سازها به دلیل اینکه به یک قالب خاصی وابسته نمی باشند در همه پوسته ها استفاده کنید. ویژگی های اصلی این نوع صفحه سازها تقریبا مشابه با صفحه سازهای همراه با پوسته ها می باشد. تفاوتی که این نوع صفحه ساز ها با نمونه های قبلی دارند ظاهر المان های آنها می باشد. المان های ارائه شده در این نوع صفحه ساز ها ممکن است با المان های پیشفرض قالب از نظر ظاهری تفاوت داشته باشند. البته با استفاده از css می توان ظاهر این المانها را نیز تغییر داد.
افزونه المنتور چیست
افزونه المنتور یک پلاگین کاربردی و مفید است که به طور ویژه برای آن دسته از صاحبان سایت است که حوصله و وقت لازم برای درگیر شدن با کدنویسیهای HTML و CSS را ندارند. این افزونه صفحهساز وردپرس حرفه ای، به شما گنجینه ای از قابلیتها و ابزارکها را ارائه میکند.
به کمک قابلیت ها، قادر خواهید بود انواع صفحات وردپرس را به دلخواه خود تغییر شکل دهید. دارا بودن بیش از ۶۰ ابزارک اختصاصی در افزونه Elementor Pro ، سبب می شود دست شما در طراحی سایتتان به اندازه کافی باز باشد. بنابراین بیش از این وقت خود را صرف چالش با کدنویسی نکرده و صرفا با این افزونه حرفهای، پا به دنیای نوینی از طراحی وب بگذارید.
معرفی افزونه ویژوال کامپوزر
صفحه ساز ویژوال کامپوزر با بیش از ۳۸۶۰۰۰ فروش و امتیاز ۴٫۵ از پنج و نصب بر روی بیش از ۲ میلیون سایت وردپرسی یکی از پرفروش ترین صفحه سازها است. این صفحه ساز با تنظیمات بی نهایت، استفاده آسان از طریق درگ و دراپ و نمایش رسپانسیو بین کاربران بسیار محبوبیت پیدا کرده است. بیش از ۵۰ المنت پریمیوم، ۱۰۰ طرح بندی از پیش تعریف شده، ۲۰۰ ادانز (افزودنی)، ۴۰ قالب شبکه ای و ابزارهای ساخت صفحه سئو شده در صفحه ساز ویژوال کامپوزر قرار داده شده است.
افزونه رایگان ویژوال کامپوزر در مخزن وردپرس موجود نیست و باید از سایت افزونه دانلود شده، سپس به صورت دستی بارگزاری شود.
نسخه رایگان و پرمیوم افزونه های صفحه ساز | تفاوت نسخه رایگان و پرمیوم افزونه صفحه ساز
در مقایسه افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر هر دو پلاگین در دو نسخه رایگان و پرمیوم در دسترس هستند. یکپارچهسازی طرح زمینه فقط در نسخههای رایگان امکانپذیر است و نمیتوانید نسخههای پرمیوم را در طرح زمینه خود قرار دهید یا بفروشید. برای اینکه لایسنس محصول به همراه پلاگین فروخته نمیشود. حتی اگر لایسنس توسعهدهنده را خریداری کرده باشید که فقط اجازه میدهد چند لایسنس جداگانه برای یک شرکت داشته باشید.
نسخه رایگان المنتور در مخزن وردپرس ارائه شده که میتوانید به راحتی آن را دانلود کرده و نصب نمایید. اما نسخه رایگان ویژوال کامپوزر در مخزن وردپرس در دسترس نیست به همین دلیل باید نسخه رایگان را از سایت visual composer دانلود کرده و استفاده نمایید.
در نسخه رایگان، کاربران میتوانند از وجود ویرایشگرهای پرسرعت، رابط کاربری زیبا و دو ویجت و ماژول رایگان لذت ببرند و از API توسعهدهنده نهایت استفاده را بکنند. شما میتوانید و باید طرح زمینه خود را با المنتهای سفارشی گسترش دهید.
نسخههای پرمیوم هر دو پلاگین دارای هدرساز، فوترساز و قالبهای متعدد (template) هستند. میتوانید ویژگیهای نسخه پرمیوم را در پروژههایتان به کار بگیرید اما نمیتوانید طرح زمینهای برای فروش طراحی کنید که به این ویژگیها وابسته باشند.
مقایسه دو صفحهساز Visual Composer و Elementor
زمانی که نام دو صفحه ساز المنتور و ویژوال کامپوزر به گوشمان می رسد، این سوال برایمان پیش می آید که کدام یک از این دو صفحه ساز بهتر هستند؟
ما در مقایسه افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر از چندین جهات دو افزونه صفحه ساز را سایت دیتادیزاین مورد برسی قرار میدهیم.
رابط کاربری افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر
اولین موردی که در مقایسه افزونه المنتور و ویژوال کامپوزر مورد بررسی قرار گرفته رابط کاربری است.
اگر شما بخواهید صفحه سازی را انتخاب کنید که کار کردن با آن ساده باشد و از کار کردن با آن لذت ببرید، کدام صفحه ساز را انتخاب می کنید؟
رابط کابری افزونه المنتور
المنتور شانس بیشتری برای کسب امتیاز رابط کاربری خوب را دارد. چرا که در حالت پیش نمایش زنده شما می توانید به سادگی عناصر برگه را با کشیدن و رها کردن اضافه کنید و همان لحظه تغییرات را مشاهده و اصلاح کنید. در همان لحظه از تب استایل و پیشرفته می توانید تنظیمات بیشتری را بر روی المان های صفحه اعمال کنید.
رابط کاربری افزونه ویژوال کامپوزر پریمیوم ( WPBakery )
در حالیکه المنتور منحصرا از طریق حالت زنده یا فرانت اند می تواند امکانات و عناصر صفحه ساز را در اختیار کاربران قرار دهد، ویژوال کامپوزر در دو حالت بک اند و فرانت اند امکان ویرایش صفحات را فراهم کرده است.
- ویرایشگر backend: شما می توانید از طریق بلوک های انتزاعی صفحات خود را بسازید.
- ویرایشگر frontend: شما می توانید صفحات خود را با استفاده از ویرایشگر زنده (درست مثل المنتور) ایجاد کنید.
اکثر افراد از ویرایشگر فرانت اند استفاده می کنند. اما در برخی موارد نیازمند یک نگاه انتزاعی به صفحه است که در این موارد ویرایشگر بک اند مورد استفاده قرار می گیرد. مثل زمان هایی که طرح صفحه روی کاغذ کشیده شده و قصد دارید این طرح را پیاده کنید، ویرایشگر بک اند می تواند مفید واقع شود.
المان های ویرایشگر بک اند در افزونه ویژوال کامپوزر در تصویر زیر آمده است.
المان ها: کدام افزونه صفحه ساز از نظر تنوع المان انتخاب بهتری است؟
این المان ها هستند که در واقع صفحه شما را می سازند. پس تصمیم گیری در مورد اینکه کدام صفحه ساز را از نظر مقایسه افزونه المنتور ویژوال کامپوزر انتخاب کنید بستگی بسیار زیادی به المان یا عناصری دارد که شما می خواهید در صفحه خود قرار دهید.
علاوه بر این مهم نیست که تعداد عناصر ارائه شده در هر صفحه ساز چند تاست، مهم وجود عناصر کاربردی و مورد نیاز شما است.
API توسعه دهنده دو صفحه ساز
هیچیک از دو افزونهای که به آنها اشاره کردیم مبتنی بر کدهای کوتاه نیستند، در این افزونهها یک عنصر بهعنوان بخشی مستقل از سیستم توصیفشده است درواقع بلوکی مبتنی بر HTML که میتواند رسانه و محتوای پویا را تولید کند. هر عنصر دارای یک تصویر پیشنمایش زنده، یک تصویر کوچک، یک دستهبندی و یک مؤلفه مبتنی بر واکنش است، همچنین تمامی عناصر دارای پوشهای با JavaScript،json،PHP،CSS و پروندههای رسانهای است. البته سیستم عناصر ویژوال کامپوزر کمی پیچیده است و برای درک بهتر آن باید با React آشنا باشید.
ساخت ابزارک سفارشی در افزونه Elementor تفاوت چندانی با ایجاد ویجت در وردپرس ندارد و برای ساخت آن میتوان از Widget_Base استفاده کرد.
بهصورت کلی میتوان بیان کرد که کارکرد و ساخت عناصر جدید در افزونه المنتور بهمراتب از ویژوال کامپوزر راحتتر میباشد.
نتیجهگیری کلی
در اینجا ما برای شما ویژگیهای دو پلاگین ویژوال کامپوزر و المنتور را بهصورت جدولی در کنار یکدیگر قرار خواهیم داد تا مقایسه برای شما راحتتر باشد و تصمیمگیری برای شما سادهتر باشد.
درست است که المنتور جزء افزونههای اول در این زمینه است اما نباید از این موضوع غافل شد که ویژوال کامپوزر نیز از فناوریهای بسیار پیشرفته استفاده میکند که این موضوع بسیار مورد اهمیت است، این افزونه بسیار قدرتمند و بدون محدودیت میباشد.
البته در مقایسه با ویژوال کامپوزر کار کردن با افزونهی المنتور بسیار ساده و راحت است و معمولاً افراد به دلیل راحتی کارکرد این افزونه را برای توسعه سایت خود انتخاب میکنند.
همانطور که در جدول بالا برای شما نمایش دادیم افزونهی المنتور با بیش از ۳۵۰ قالب وردپرسی درتمفارست سازگاری دارد اما در مقابل میتوان گفت ویژوال کامپوزر هم درتمفارست جایگاه خوبی دارد. بههرحال هر دو این افزونهها باکیفیت و کارکرد بسیار عالی در اختیار شما قرار دارد و شما مطابق باسلیقه خود میتوانید هر یک از این افزونههای بینظیر را برای سایت خود انتخاب کنید.