اینجا قراره درمورد دیجیتال مارکتینگ چیست یا بازاریابی دیجیتال صحبت کنیم که اصلا چی هست و چجوری میشه به یک بازاریاب دیجیتال تبدیل شد. این مقاله برای صاحبان کسب و کار هم خیلی بدرد میخوره چون با آموزش جامع بازاریابی دیجیتال اطلاعات دقیقی که بدست میارن میتونن خیلی راحت و کم هزینه به معرفی خدمات و محصولاتشون و برند سازی بپردازن.
عناوین مهم مقاله
تعریف بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing)
دیجتال مارکتینگ یعنی استفاده از ابزار ها و تاکتیک ها برای رسیدن به اهدافی که در سر داریم. یعنی صاحبان کسب و کار برای معرفی خدمات و محصولاتشون، برای جذب مشتری هدفمند و برند سازی کسب و کارشون و در نهایت رسیدن به فروش خوب و کسب درآمد، اقدام به بازاریابی میکنن که این بازاریابی به طور 100 درصد از طریق ابزارهای دیجیتال مثل (موبایل، تبلت، اینترنت، لبتاب و کامپیوتر و …) انجام میشه. به این بازاریابی میگن دیجیتال مارکتینگ. حالا یا خود صاحبان کسب و کار بازاریابی دیجیتال رو انجام میدن یا میسپرن به کارشناسان دیجیتال مارکتینگ.
تفاوت بازاریابی دیجیتال با بازاریابی سنتی چیست؟
تفاوت بازاریابی دیجیتال با بازاریابی سنتی توی رفع نیاز کسب و کار هست و بستگی به کسب و کار داره که از چه شیوه بازاریابی برای تبلیغات برند و محصولات و خدماتش استفاده کنه. به زبان ساده تر تفاوت واضح دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی سنتی در اینه که اولی(دیجیتال مارکتینگ) با اینترنت سرو کار داره (مثل شبکه های اجتماعی، وبسایت، ایمیل،کامنت) دومی(بازاریابی سنتی) بدون نیاز به اینترنت و آنلاین بودن بازاریابی میشه یعنی مشتری ببینه یا بشنوه ولی درگیر اینترنت نشه (مثل تبلیغات صوتی، پرینتی، نامه، پست، تلفن،تلویزیون، رادیو، بیلبورد). تفاوت های دیگه شامل موارد زیر میشه:
- تفاوت مخاطب هدف در بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی( در بازاریابی دیجیتال شرایط سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، شغل و تحصیلات لحاظ میشه ولی در بازاریابی سنتی مخاطبان به صورت عموم هستن بدون درنظر گرفتن شرایط گفته شده)
- تفاوت در تعداد مشتریان (در بازاریابی دیجیتال به دلیل تعدد ابزارهای دیجیتال و اینترنت محدودیت جغرافیایی و زمانی وجود نداره و از هر جای کشور میشه مشتری داشت ولی در بازاریابی سنتی اینجوری نیست)
- تفاوت در گرفتن نظر و رضایت مشتری (در بازاریابی آنلاین و دیجیتال که برای کسب و کارها به شدت اهمیت داره جلب رضایت مشتری و برطرف کردن خواسته هاشونه که این نظر سنجی از طریق آنلاین انجام میشه ولی برای بازاریابی سنتی این گزینه وجود نداره)
- تفاوت در هزینه های بازاریابی (هزینه بازاریابی به روش دیجیتال خیلی کمتر از هزینه بازاریابی به روش سنتی هست که کاملا مشخصه)
بهترین روش های دیجیتال مارکتینگ در ایران

کسب و کاری میتونه موفق باشه که از بهترین روش های دیجیتال مارکتینگ برای بهبود عملکردش استفاده کنه. اینجا ما 8 روش دیجیتال مارکتینگ رو توضیح دادیم که بتونین هم برای کسب و کارتون هم برای کسب و کارهای دیگه انجامش بدین و درنهایت بتونین با جذب مخاطب و تبلیغات هدفمند، افزایش فروش و کسب درآمد داشته باشین و برندتون رو به مخاطب های هدفتون بشناسونین.
1- بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا سئو | SEO
اگه سایت داشته باشین یکی از مهم ترین و بهترین روش ها برای افزایش رتبه سایتتون سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو هست. اما چجوری با دیجیتال مارکتینگ میشه رنک سایت هارو افزایش و در نهایت ترافیک بیشتری از مشتری ها و کاربرا رو به سمت سایت سوق داد؟ همانطور که در دوره رایگان آموزش سئو توضیح دادیم 3 روش سئو وجود داره که باید روی سایت ها انجام داد سئو آن پیج، سئو آف پیج و سئو تکنیکال، در ادامه همراه ما باشید.
- سئو on page: سئو آن پیج همونطور که از اسمش هم مشخصه به فعالیت هایی گفته میشه که داخل سایت باید انجام بشه تا رنک سایت بالا بره و ترافیک جذب کنه. کارهایی مثل بهینه سازی تصاویر، کد نویسی HTML، لینک سازی داخلی، استفاده از کلمات کلیدی، استفاده از تیتر ها به اندازه و درست، عنوان صفحه و مرورگر و توضیحات متا از مواردی هستن که باید به عنوان یک دیجیتال مارکتر بلد بود و به درستی از سئو داخلی بهره برد.
- سئو off page: سئو خارجی به مجموعه کارهایی بهینه سازی گفته میشه که باید خارج از سایت انجام داد. کارهایی مثل بک لینک گرفتن، لینک سازی خارجی، رپورتاژ، استفاده از شبکه های اجتماعی و لینک دادن به صفحات وب سایت( با کلماتی مثل دریافت کد تخفیف، هدیه، آموزش رایگان، آموزش های حرفه ای) و موارد دیگه که میتونین با مراجعه به دوره آموزش جامع سئو اطلاعات دقیق تری برای یاد گرفتن یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ کسب کنین.
- سئو تکنیکال هست : سئو تکنیکال هم به مجموعه کارهای فنی سایت گفته میشه که بیشتر مربوط به موتورهای جستجو، کد های برنامه نویسی، ربات ها، افزایش سرعت سایت، رفع خطای لینک های شکسته یا صفحات 404، ریدایرکت، افزایش امنیت سایت، ایجاد نقشه گوگل، امکان رسپانسیو بودن سایت برای نمایش در موبایل و تبلت، ایجاد ssl به عنوان پروتکل امن و موارد دیگه میشه که باید با توجه به الگوریتم های گوگل پیش رفت در غیر این صورت حتما سایت با مشکل مواجه میشه که این اصلا خوب نیست.
2- بازاریابی محتوا در وبسایت ها
یکی از استراتژی های موفق در دیجیتال مارکتینگ بازاریابی محتوا در وبسایت ها هست. یعنی چی؟ خیلی ساده بخوام توضیح بدم شما میاین درمورد خدمات و محصولات هدفتون مطلب مینویسین . مطلبی که سئو شده باشه و مخاطب با سرچ کردن موضوع کاری شما به سایت شما برسه، حالا توی مطلبتون هم یه پیشنهاد داده باشین (همون پیشنهادی که براتون کسب درآمد داره) اینجوری تونستین خودتون توی سایتتون محتوا تونو بازاریابی کنین و با شناخت خواسته های مشتری موفق به جذبشون بشین.
3- بازاریابی شبکه های اجتماعی
یکی از منابع ارزشمند برای جذب ترافیک همین بازاریابی شبکه های اجتماعی هست که میلیون ها و میلیارد ها کاربر رو به سمت خودش جذب کرده. اینجا قدرت محتوا هست که میتونه این کاربران رو نگه داره یا دور کنه. بخاطر همین بازاریابی شبکه های اجتماعی به عنوان یکی از ابزارهای بازاریابی دیجیتال برای نوشتن استراتژی دیجیتال مارکتینگ درنظر گرفته شده. شما میتونین مستقیم محصولات یا خدماتتونو به عنوان یک پست در شبکه های اجتماعی قرار بدین تا کاربران با کلیک روی لینک مورد نظر به سمت سایتتون بیان و بتونین ترافیک بالایی رو جذب کنین. یک مثال ساده از بازاریابی شبکه های اجتماعی بازاریابی در اینستاگرامه که برای هممون آشناست. مابقی شبکه های اجتماعی شامل لینکدین، فیسبوک،توییتر،پینترست و … میشه.
4- همکاری در فروش یا همان افیلیت مارکتینگ
یکی دیگه از روش های دیجیتال مارکتینگ همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ هست. برای تعریف همکاری در فروش اینجوری بگم که مثلا شما سایتی دارین و میخواین از اینترنت کسب درآمد کنین ولی محصولی برای فروش اینترنتی ندارین. خب اشکالی نداره شما میتونین در مورد یک محصول یا خدمات یک سایت دیگه محتوا تولید کنین و لینک اون سایت رو قرار بدین و به ازای هر کلیک از پیشنهاد سایت شما روی اون کلیک حق کمیسیون دریافت کنین (اینجا حق کمیسیون از مشتری یا خریدار گرفته نمیشه و از خود برند یا شرکت به شما پرداخت میشه). البته دنبال سایت هایی باشین که سیستم افیلیت مارکتینگ شون فعاله.
صاحبان کسب و کار هم میتونن با فعال سازی سیستم همکاری در فروش در سایتشون به جای هزینه های گزاف برند سازی، از این روش برای فروش قطعی محصولات و ثبت برند در ذهن مردم استفاده کنن. درواقع افیلیت مارکتینگ یک بازاریابی دو سر برد هست که هم برای شمایی که دنبال کانالی برای کسب درآمد آنلاین در خانه هستین و هم صاحبان کسب و کاری که دنبال فروش قطعی محصولات و خدماتشون هستن سود داره.
برای مشاوره و ایجاد سیستم افیلیت مارکتینگ در سایت میتونین از طریق راه های ارتباطی با شرکت طراحی سایت دیتادیزاین تماس و به صورت رایگان مشاوره بگیرین.
5- ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی
یکی از ابزارهای digital marketing و مباحث مهم در آموزش جامع دیجیتال مارکتینگ میتونه همین ایمیل مارکتینگ باشه که شاید خیلی هم بهش توجه نشه اما صاحبان کسب و کار برای ارتباط بیشتر با کاربراشون از طریق بازاریابی ایمیلی خبرها و تخفیف ها رو در اختیارشون قرار میدن. خوبی بازاریابی ایمیلی اینه که بدون هزینه خاصی میتونین لینک صفحه فرود یا لینک محصول و خدماتتونو به صورت مستقیم براشون ارسال کنین. این لینک ترغیب کننده میتونه در مورد اطلاع رسانی درمورد تخفیف های ویژه سایت، هدیه تولد کاربر(روش های جذب مشتری قدیمی)، محصولات جدید، خبر های جدید، خوشآمدگویی، تخفیف های مناسبتی و موارد دیگه برای جذب و نگهداری مشتریان باشه.
6- تبلیغات کلیکی
جذب مخاطب و تبلیغات هدفمند میتونه یکی از دغدغه های مدیران سایت برای کسب درآمد باشه. برای اینکه ترافیک سایت و بازدید مشتری افزایش پیدا کنه باید از یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ همون تبلیغات کلیکی استفاده کرد که قصد دارم به طور واضح و مختصر بهتون توضیح بدم که اصلا چی هست. حتما تبلیغات گوگل ادوردز رو دیدین و شنیدین. مثلا توی گوگل سرچ میکنین طراحی سایت و دو سه تا لینک اول رو به صورت AD میبینین. یعنی دو سه تا سایت با پرداخت هزینه دلاری به گوگل از تبلیغات کلیکی استفاده کردن که گوگل سایتشونو بیبروبرگشت آورده بالا. مثلا به ازای 2000 تا کلیک کاربر، صاحبان کسب و کار هزینه دلاری به گوگل پرداخت کردن.
حالا نمونه فارسی تبلیغات کلیکی که براتون آشنا هم باشه یکتانت هست. یکتانت که یک پلتفرم جامع تبلیغات کلیکی توی ایران هست میاد بنر و تبلیغات شمارو چه توی سایت ها چه اپلیکیشن ها پخش میکنه و برندتونو به کاربرا میشناسونه. یعنی یکسری سایت های پر بازدید و خفن وجود دارن که ترافیک خیلی بالایی دارن و روزانه میلیون ها کاربر وارد سایتشون میشن که البته بستگی به رنک اون سایت داره. اینا طرف قرارداد یکتانت هستن و تبلیغ شمارو توی این سایت هایی که خود یکتانت میدونه پخش میکنه. هر وقت 2000 تا کلیک از سایت های دیگه به سایت شما از طریق تبلیغات یکتانت انجام شد، تبلیغ شما حذف و برداشته میشه.
7- رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی میتونه یه نوع تبلیغات متنی باشه که به صورتی خبری نوشته شده. نوشتن رپورتاژ خبری هم نیاز به تخصص داره که چجوری با عنوان نویسی جذاب و نوشتن مقدمه موضوع و نتیجه گیری، بشه لپ مطلب رو به مخاطب رسوند تا روی لینک هایی که قرار دادین داخل اون رپورتاژ کلیک کنن و به سایتتون برسن. درست متوجه شدین شما نمیتونین رپورتاژ رو به عنوان وبلاگ توی سایتتون انتشار بدین و انتظار جذب مخاطب داشته باشین. خیلی از سایت های مخصوص رپورتاژ اگهی وجود دارن که مخصوص انتشار ریپورتاژ خبری توی سایت های معتبر و پر بازدید هستن.
اگر به دیجیتال مارکتینگ علاقه دارین رپورتاژ آگهی یکی از مهم ترین فاکتورها برای بهبود سئو سایت و بک لینک و افزایش ترافیک هست.
8- بازاریابی درون گرا و برون گرا
یکی از زیرمجموعه های دیجیتال مارکتینگ بازاریابی درون گرا و بازاریابی برون گرا هست. بازاریابی که از گذشته تا به الان وجود داشته بر پایه ترغیب مشتری به خرید محصول بوده. از داد زدن دست فروشا بوده تا تبلیغات دیگه برای شناسوندن محصول به مشتری. ولی اول بازاریابی برونگرا رو بگم که برای هممون آشناست.
بازاریابی برون گرا یعنی استفاده از تبلیغاتی که ارتباط مستقیم با مشتری داره. تبلیغات محیطی، تراکت، بروشور، کاتالوگ، تبلیغات ویدیویی تلویزیونی، تبلیغات متنی و تصویری مثل پیامک و شبکه های اجتماعی، تبلیغات آنلاین در سایت ها همگی جزو بازاریابی برونگرا هستن که با این تبلیغات میخوان خدمات و محصولاتشونو به مشتری ها بشناسونن. ولی همیشه تبلیغات رو مخ بود و مشتری از تبلیغات پشت سر هم و هرجا خسته میشه. باید اصولی و غیر مستقیم تبلیغ کرد تا منجر به جذب مشتری بشه نه دفعشون.
بازاریابی درونگرا بجای اینکه کسب و کار دنبال مشتری باشه (بازاریابی برون گرا) مشتری دنبال کسب و کاره. اگه یه کسب و کار خیلی برند شده باشه و حرفه ای کار کنه مشتری ها چون توی ذهنشون هست با یکم پرس و جو دنبال اون شرکت میگردن و توی سرچ گوگل پیداش میکنن. رسیدن به این نقطه کار یک شب تلاش نیست و کسب و کارها باید مستمر و حرفه ای کار کنن که به این نقطه برسن. جلب رضایت مشتری از طریق اعتمادسازی، تخفیف ها و حراجی های جذاب، ارائه محتوای مخاطب پسند و باکیفیت از کارهایی هست که در دیجیتال مارکتینگ قسمت بازاریابی درونگرا اجرا میشه
جمع بندی نهایی
امروزه از شیوه های بروز دیجیتالمارکتینگ برای رشد کسب و کار ها استفاده میکنن. روش هایی مثل سئو و بهینه سازی، بازاریابی شبکه های اجتماعی، بازاریابی محتوایی در سایت، سیستم همکاری در فروش، بازاریابی ایمیلی، تبلیغات کلیکی و رپورتاژ آگهی که درمورد همشون بالا توضیح دادیم. با توجه به نیازتون میتونین از هرکدوم از روش های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنین یا خودتون یاد بگیرین و برای کسب و کارتون اجرا یا پیداه سازی کنین.
درآمد کارشناس دیجیتال مارکتینگ چقدر است؟
دیجیتال مارکتینگ دارای شاخه های مختلفی مانند (کارشناس سئو – کارشناس شبکه های اجتماعی – کارشناس مسئول تبلیغات و..) می باشد که درآمد هر شاخه بین 2 الی 15 میلیون در ماه متغییر است! پس منتظر چی هستید ؟ فقط کافیه وارد صفحه این مقاله شوید.
چگونه یک کارشناس تمام عیار دیجیتال مارکتینگ شویم؟
شما باید قبل از هرچیزی شاخه های دیجیتال مارکتینگ موجود در این مقاله را مطالعه کنید و بعد از آن در هر کدام از حوزه هایی که به آن علاقه مند هستید شروع به فعالیت کنید و از منابع آموزشی مختلف مانند یوتیوب – وبسایت دیتادیزاین و.. شروع به یادگیری دیجیتال مارکتینگ حرفه ای کنید.
چقدر بودجه برای دیجیتال مارکتینگ لازم است؟
حتما با اصطلاح هرچی پول بدی آش میخوری آشنا هستین. الان با توجه به رقابت شدیدی که بین کسب و کارهای آنلاین وجود داره کنار گذاشتن بودجه مشخص برای رشد کسب و کار از کارهایی هست که باید درنظر گرفته بشه. چون در ازای هزینه ای که برای دیجیتال مارکتینگ پرداخت میشه قراره با جذب مشتریان هدفمند کسب درآمد خفنی داشته باشین. در کل هزینه دیجیتال مارکتینگ بستگی به شرکت های ارائه دهنده خدمات داره ولی شما میتونین با مطالعه روش های دیجیتال مارکتینگ تشخیص بدین که کدوم روش بازاریابی دیجیتال بدردتون میخوره و برای همون هزینه کنین.