آموزش رفع خطای افزونه وردپرس

رفع خطای افزونه وردپرس

بعد از نصب افزونه در وردپرس ممکن است با خطاهای افزونه در وردپرس مواجه شویم. برخی از خطاهای رایج وردپرس وجود دارد که می تواند شما را وحشت زده کند. نکته خوب این است که خطای وردپرسی که در سایت خود مشاهده می کنید به احتمال زیاد توسط کسی قبل از شما گزارش و رفع شده است. آموزش رفع خطای افزونه وردپرس، حل مشکلات افزونه وردپرس، فعال کردن حالت دیباگ وردپرس از جمله مباحثی است که میخواهیم در این مقاله شرح دهیم.

حل مشکلات وردپرس

در ابتدا یک بک آپ از سایتتان تهیه کنید. تا در صورت ایجاد مشکل بتوانید سایتتان به شکل اولیه در آورید.

رفع خطا داخلی سرور – Internal Server Error

شاید گیج‌کننده‌ترین خطایی که یک مبتدی ممکن است با آن مواجه شود، خطای داخلی سرور، و یا گاهی خطای داخلی سرور شماره‌ی ۵۰۰، باشد.
این خطا زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی اشتباه باشد، ولی سرور قادر نیست مشکل مورد نظر را شناسایی و موقعیت آن را تعیین کند. چون پیام خطا نشان نمی‌دهد که شما کجا باید دنبال دلیل آن بگردید، تقریباً تمام فرایند حل این مسئله به خود شما بستگی دارد.

خطا داخلی سرور

چگونه افزونه‌ای که ایجاد مشکل کرده را پیدا کنیم؟

نمایش خطا در  افزونه و یا نمایش صفحه سفید مرگ وردپرس خودشون را نشون بدن که به ترتیب این موارد از حالت بهترین به نوع بدترین هستند و هرچی اگر مورد اخر برای شما اتفاق بیفته کار کمی دشوارتر خواهد شد. پس در اولین اقدام باید محتوایی که افزونه شما در سایت نمایش بدهد را بررسی کنید و ببینید که کجای کار به اصطلاح مشکل داره و بعد از شناسایی اقدام به برطرف کردن آن کنید. اما برای اینکه سریع تر بتوانید تا مشکل را پیدا کنید سعی کنید همیشه بعد از نصب افزونه و یا قالب وردپرس یکبار دیباگ وردپرس را فعال کنید تا اگر خطا در سایت و پیشخوان وردپرس هست آن را مشاهده کنید.

آموزش فعال کردن دیباگ وردپرس

دیباگ وردپرس این امکان را به شما میدهد تا اگر خطایی در هر یک از فایل‌های وردپرس که میتواند شامل فایل هسته اصلی وردپرس، افزونه وردپرس و قالب وردپرس باشه وجود داشته باشد را شناسایی کنید و سریعتر مشکل را برطرف کنید. در برخی مواقع پیش میاید که دیباگ شما غیرفعال است ولی سایت بدون هیچ مشکلی کار میکنه اما بعد از فعال کردنش می‌بینیم که خطاهایی رو به ما نشان می دهد ولی در ظاهر مشکلی در سایت نیست.

بنابراین برای فعال کردن دیباگ وردپرس ابتدا وارد هاست خود شده و سپس به مسیر File Manager در هاست خود مراجعه کنید، بعد از اینکه وارد مدیریت فایل هاست شدید به مسیر public_html مراجعه کرده و به دنبال فایلی با عنوان wp-config.php بگردید که در کنار پوشه‌ها و سایر فایل‌های وردپرس قرار دارد.

فعال کردن دیباگ وردپرس

بعد از پیدا کردن فایل در هاست سی پنل روی اون راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید تا به صفحه ویرایش فایل هدایت شوید و در هاست دایرکت ادمین هم بعد از پیدا کردن فایل در مسیر public_html روی گزینه Edit که در مقابل فایل قرار داره کلیک کنید تا اونو ویرایش کنید. بعد از اینکه صفحه ویرایش فایل wp-config.php برای شما باز شد به دنبال کد زیر در اون بگردید و مقدار کد را روی true قرار دهید.

در صورتی که دیباگ وردپرس غیرفعال باشد مقدار اون روی false قرار خواهد داشت که باید آن را به true تغییر بدهید. اگر هم چنین خطی در فایل wp-config.php وجود نداره می توانید خودتون آن را اضافه کنید. حالا فایل را ذخیره کرده و به صفحه‌ای که خطای مربوط به افزونه براتون وجود داشت مراجعه کنید، در این صورت خواهید دید که مسیر خطا به شما نمایش داده خواهد شد و به شما نشان میدهد که دقیقا کدوم خط از کدوم فایل مشکلی دارد و میتوانید برای رفع اون کد خط مورد نظر را بررسی کرده و مشکل را برطرف کنید.در نهایت بعد از اینکه مشکلتان را به این روش برطرف کردید مجددا به صفحه ویرایش فایل wp-config.php در هاست مراجعه کرده و حالت دیباگ را غیرفعال کنید. برای این کار کافیه تا مقدار آن را به false تغییر بدهید.

define( 'WP_DEBUG', false );

غیرفعال کردن افزونه وردپرس

اگر به هر دلیلی با استفاده از فعال کردن حالت دیباگ وردپرس موفق به رفع مشکل نشدید میتونید افزونه را غیرفعال کرده و منتظر بمونید تا یک فرد متخصص اقدام به رفع مشکل شما بکنه و یا اینکه از یک افزونه جانبی برای این کار استفاده کنید. بنابراین اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی دارید به صفحه افزونه‌ها مراجعه کرده و بر اساس خطایی که در حالت فعال بودن دیباگ وردپرس به شما نشون داد که کدوم افزونه ایجاد مشکل کرده اون افزونه را غیرفعال کنید.

اما اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید وارد File Manager هاست شده و سپس به مسیر /public_html/wp-content/plugins/ مراجعه کرده و سپس پوشه افزونه‌ای که باعث ایجاد مشکل شده را به نام دیگه تغییر بدین تا افزونه با استفاده از این روش غیرفعال بشود.

نکته : دقت کنید که در این روش حتما یک نسخه کپی از پوشه plugins که در مسیر /public_html/wp-content/ هاست قرار دارد در قالب یک فایل ZIP. به عنوان نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل بتونید به حالت قبل برگردید.

و در نتیجه

مشکلاتی که در سایت به وجود می‌آیند شاید در ظاهر فکر کنیم که از افزونه باشه اما گاها پیش می اید که دلیل اونها از جای دیگه است، حالا با فعال کردن حالت دیباگ مسیری که به ما نمایش داده شده مربوط به یک فایل از وردپرس هست اما همان طور که هر فایل افزونه و هر بخش از قسمت کدنویسی آن میتواند تا با وجود تداخل در فایل دیگه باعث مشکل شده باشد که در این صورت باید ببینید که با کدوم فایل از افزونه، قالب وردپرس و یا حتی فایل htaccess. تداخل پیدا کرده باشد، در برخی موارد هم پیش می اید که مشکل از میزان حافظه php وردپرس خواهد بود که به دلیل کدنویسی افزونه و محدودیت در حافظه php هاست شما این مشکل به وجود امده، بنابراین قدم اول در رفع هر مشکلی شناسایی دلیل خطا خواهد بود.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × سه =