زمانی که زمپ را بر روی سیستم خود به صورت نصب شده دارید در ابتدا لازمه یک پایگاه داده بسازید، بنابراین برای ساخت پایگاه داده به آدرس http://localhost/phpmyadmin مراجعه کنید تا مشابه تصویر زیر وارد صفحه مدیریت پایگاه داده یا همون دیتابیس شده و پایگاه داده برای سایت خود در محیط لوکال هاست وردپرس را بسازید.
حال مشابه تصویر بالا میتونید روی گزینه New که در منوی سمت چپ قرار داره کلیک کنید و سپس در فیلد Create database که مشاهده میکنید، نام پایگاه داده خود را به زبان انگلیسی وارد کنید و در نهایت بر روی دکمه Create که در مقابل آن قرار دارد کلیک کنید. و یا اینکه مشابه تصویر زیر ابتدا روی تب Database کلیک کنید تا وارد صفحه ساخت دیتابیس شده و سپس در قسمت Create Database نام پایگاه داده وردپرسی خودتون رو وارد کرده و در نهایت با کلیک روی دکمه Create و صرف چند لحظه خیلی خیلی کوتاه منتظر بمونید تا دیتابیس ساخته شده و پیغام موفقیت آمیز بودن اونو مشاهده کنید.
در نهایت پس از کلیک بر روی دکمه Create پایگاه داده مربوط به وردپرس ساخته شده. و قادرید تا از این نام برای پایگاه داده سایت وردپرس خودتون در محیط لوکال هاست استفاده کنید.
آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست Xampp
حالا برای نصب وردپرس ابتدا با مراجعه به وبسایت رسمی وردپرس آخرین نسخه منتشر شده از این سیستم مدیریت محتوای محبوب را دانلود کنید، پیشنهاد میکنم به آدرس https://fa.wordpress.org مراجعه کنید تا نسخه فارسی را دریافت کنید و توصیه اکیدی که دارم اینه که به دلیل مسائل امنیتی به هیچ وجه از سایر سایتها وردپرس را دانلود نکنید چرا که ممکنه با قرار دادن کدهای مخرب دراخل فایلهای وردپرس سایت شما مورد هک قرا بگیره، البته ذکر این نکته که اگر از هاست مناسب برای سایت وردپرس استفاده کرده باشید به راحتی با اسکن فایلهای مختلف میتونه در صورت وجود باگ و ویروسی اون رو شناسایی کنه هم حائز اهمیت هستش بنابراین سعی کنید تا میزبانی وب که برای سایتتون انتخاب میکنید مطمئن و از امنیت بالایی برخوردار باشه تا بتونه به راحتی از نفوذ بدافزارها در سایت جلوگیری کنه.
پس از دانلود نسخه Zip وردپرس به پوشهی c:\xampp\htdocs که در درایو C قرار داره مراجعه کرده و یک پوشه جدید با آدرسی که قصد دارید در مرورگر پس از مراجعه به آن سایت اجرا بشه وارد کنید. در اینجا من نام datadesign رو انتخاب کردم، بنابراین برای دسترسی به وردپرس و مشاهده سایت در لوکال هاست لازمه تا به آدرس localhost/datadesign مراجعه کنم و بتونم سایتی رو که در لوکال هاست میسازم رو به صورت کامل مدیریت کنم.
پس از ایجاد پوشه، فایل دانلود شده وردپرس را در آن کپی کرده و از حالت zip خارج کنید. سپس فایلهای موجود در پوشه wordpress را نیز با استفاده از عملیات cut به دایرکتوی c:\xampp\htdocs\datadesign منتقل کنید، دلیل این کار اینه که آدرس انتخاب شده برای سایت شما طولانی نباشه. در مرحله بعد مشابه تصویر زیر فایلی که با عنوان wp-config-sample.php در اسکریپت وردپرس وجود داره را به wp-config.php تغییر نام بدین و برای وارد کردن اطلاعات دیتابیس به ترتیبی که در ادامه به اون میپردازم اقدام کنید.
DB_NAME: این بخش شامل نام پایگاه داده وردپرس شماست که در صفحه phpmyadmin یا همدیگه یک دیتابیس با عنوان datadesign ساختیم، بنابراین کافیه تا مشابه نمونه فوق نام پایگاه داده خودتونو به جای اون وارد کنید که در اینجا نام پایگاه داده ما datadesign میباشد.
DB_USER: این بخش نیز شامل نام کاربر پایگاه داده وردپرس میباشد، در حالت پیشفرض نام یوزر پایگاه داده در زمپ root میباشد بنابراین مانند نمونه نیز به جای یوزر پایگاه داده عبارت root را وارد کنید.
DB_PASSWORD: از آنجایی که در ساخت پایگاه داده با استفاده از برنامه زمپ پسوردی انتخاب نمیشه این گزینه باشد خالی گذاشته بشه، بنابراین عبارت password_here را از آن حذف کرده و خالی بگذارید.
پس از اینکه به درستی موارد مورد نظر وارد شد فایل مورد نظر را با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + S ذخیره کنید تا اطلاعات مربوط به پایگاه داده وردپرس که شامل نام پایگاه داده، نام کاربر پایگاه داده و رمز پایگاه داده میشه ذخیره بشه، سپس مرورگر خودتونو باز کنید و پس از /localhost نام پوشهای که وردپرس در آن قرار داره وارد کنید. در اینجا پوشه ما با عنوان datadesign ذخیره شده، بنابراین برای دسترسی به وردپرس و ادامه نصب مراحل وردپرس باید به آدرس localhost/datadesign مراجعه کنیم.
پس از مراجعه به این آدرس صفحه پیشرو برای شما نمایان میشه که میتونید اطلاعات مربوط به سایت رو در اون وارد کنید که شامل موارد زیر میشه:
عنوان سایت: در این فیلد عنوانی که برای سایت در نظر گرفتید وارد کنید. این عنوان همون Title وبسایت شما رو تشکیل میده که با مراجعه به صفحه اصلی سایت در عنوان صفحه مرورگر نمایش داده میشه.
نام کاربری: نام کاربری مدیر سایت رو در این فیلد وارد کنید. در نگهداری و حفظ این نام کاربری دقت کافی داشته باشید چرا که برای ورود به پیشخوان وردپرس و مدیریت سایت با این نام کاربری نیاز داریم.
رمز انتخابی: رمز مورد نظر برای ورود به محیط پیشخوان وردپرس رو وارد کنید. سعی کنید تا از یک کلمه عبور قوی که شامل اعداد، سمبلها و حروف بزرگ و کوچک میشه استفاده کنید تا از امنیت بالایی برخوردار باشه.
ایمیل: در این فیلد هم ایمیل خودتونو وارد کنید. از این ایمیل برای اطلاعرسانی وردپرس و موارد دیگه همچون بازیابی رمز عبور وردپرس استفاده میشه که در مقالههای بعدی به صورت مفصل در مورد اون بحث خواهیم کرد.
با فعال و غیرفعال کردن تیک گزینه نمایش به موتورهای جستجو هم میتونید وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو رو کنترل کنید که عملا در محیط لوکال هاست کاربردی نداره، اما از اونجایی که ممکنه بخواهید تا پس از ساخت سایت در لوکال هاست و نهایی شدن طراحی سایتتونو به هاست منتقل کنید بنابراین تغییری در این گزینه ایجاد نکنید و بگذارید در حالت پیشفرض باقی بمونه. البته پس از انتقال به هاست قادر هستید تا با مراجعه به تنظیمات وردپرس آن را تغییر دهید و جای هیچ نگرانی وجود ندارد. در نهایت بر روی دکمه راهاندازی وردپرس کلیک کرده و منتظر بمونید تا عملیات نصب انجام گیرد.
تا اینجای کار که خسته نشدید، شدید؟ اگر جواب مثبت هست میتونید یه موزیک شاد که دوست دارید رو پلی کنید چرا که در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل نصب وردپرس پیغامی مشابه تصویر فوق نمایش داده شده و قادر خواهید بود تا با کلیک بر روی دکمه ورود به صفحه ورود وردپرس هدایت شده و وارد محیط پیشخوان وردپرس و مدیریت آن شوید. اینجاست که این موزیک شاد برای شما که برای اولین بار اقدام به نصب وردپرس روی رایانه شخصی کردید ماندگار میشه و هر زمان که این موزیک به گوش شما برسه به یاد لحظه شیرین و به یاد موندنی نصب وردپرس در Xampp میافتید.