بعد از خرید هاست مورد نظر ترجیحا هاست وردپرسی، باید سیستم مدیریت محتوای وردپرس را بر روی هاست نصب کنید تا بعد از نصب وردپرس بتوانید سایت خود را راه اندازی و به مشتریان خود معرفی کنید. در این مقاله آموزش نصب وردپرس روی هاست cpanel (ویدیویی)، ادان دامین و ساب فولدر را با هم یاد میگیریم.
آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل ( cpanel ) به همراه ویدیو و عکس
آموزش نصب وردپرس روی ساب فولدر ( subfolder ) سی پنل
آموزش نصب وردپرس روی ساب دامین ( subdomain ) سی پنل
آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین ( addon domain ) سی پنل
بعد از خرید هاست مورد نظر ترجیحا هاست وردپرسی، باید سیستم مدیریت محتوای وردپرس را بر روی هاست نصب کنید تا بعد از نصب وردپرس بتوانید سایت خود را راه اندازی و به مشتریان خود معرفی کنید. در این مقاله آموزش نصب وردپرس روی هاست cpanel (ویدیویی)، ادان دامین و ساب فولدر را با هم یاد میگیریم.
وردپرس دقیقا چیست؟
در مطلب وردپرس چیست در مورد وردپرس و مزایای استفاده از این cms محبوب صحبت کردیم و گفتیم وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوبی است که به شما کمک میکند تا بدون هیچ نیازی از دانش برنامه نویسی وب سایت خود را با چند کلیک راه اندازی کنید، البته سیستم مدیریت محتوا های زیادی در سرتاسر جهان وجود دارد، اما وردپرس به دلیل سادگی و امکانات زیادی که دارد توانسته به محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای جهان تبدیل شود طوری که بیش از ۶۰ درصد از وب سایت ها در سرتاسر جهان توسط سیستم وردپرس راه اندازی و مدیریت میشوند.
اما قبل از نصب وردپرس بر روی هاست حتما باید توجه داشته باشید که دامنه شما فعال شده باشد تا قادر باشید مراحل نصب وردپرس را دنبال کنید، اگه تازه هاست و دامنه خود را خریداری کرده اید و دامنه شما .ir است باید دقت کنید که دامنه های .ir در حدود ۲۴ الی ۴۸ ساعت بعد از ثبت دامنه فعال و قابل استفاده میشوند و تا قبل از این زمان شما نمیتوانید وردپرس را بر روی دامنه ir نصب کنید، اما اگه از فعال بودن دامنه خریداری شده اطمینان دارید تا آخر این مطلب و آموزش ویدیویی با آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل با دیتادیزاین همراه باشید. امروز در خدمت شما هستیم که وردپرس را روی هاست های اشتراکی نصب و راه اندازی کنیم البته لازم به ذکر است برخی از هاستینگ ها سرویسی را تحت عنوان هاست وردپرس به کاربران خود ارائه میدهند که با تهیه این سرویس کار شما بسیار راحت می شود و دیگر نیاز به طی کردن مراحل نصب ندارید و با یک کلیک سایت شما نصب و آماده میشود! اما اگر این سرویس ها را تهیه نکرده اید تهیه هاست اشتراکی(معمولی) با پنل مدیریت سیپنل بهترین گزینه برای نصب و راه اندازی وردپرس است.
عناوین مهم مقاله
نصب وردپرس در هاست Cpanel (سی پنل) ویدیویی:
می دانیم که انجام هر کار تخصصی نیاز به پیش نیاز دارد همچنین برای نصب وردپرس روی هاست های اشتراکی ما نیاز به پیش نیازهایی داریم چرا که وردپرس را داریم از فضای محلی خارج می کنیم و روی فضای اینترنت آن را نصب و منتشر می کنیم ، برای این منظور اول سرویس هاستینگ مورد نظرمان را انتخاب کرده و سپس شروع به انجام عملیات زیر میکنیم.
اگر با مفهوم هاست به طور کامل آشنا نیستید و نمیدانید هاست های کیفیت بالا را از کجا تهیه کنید به صفحه هاست وردپرس دیتادیزاین مراجعه کنید.
پیش نیازهای نصب وردپرس :
- خرید هاست مناسب ترجیحا هاست وردپرسی از شرکت های معتبر
- ثبت یک دامنه برای نامگذاری سایت
- ست کردن دامنه با هاست( ثبت DNS )
- دانلود آخرین نسخه وردپرس فارسی
خوب شما پیش نیاز ها را دارید حالا برویم که با هم وردپرس را نصب کنیم.
آموزش مراحل نصب وردپرس روی هاست سی پنل + عکس
همانطور که در فیلم بالا گفته شد برای نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل در ابتدا باید سیستم مدیریت محتوای وردپرس را دانلود کنید. برای این کار میتوانید به سایت مرجع وردپرس به آدرس wordpress.org مراجعه کنید و آخرین ورژن سیستم مدیریت محتوای وردپرس را دانلود کنید. با دانلود وردپرس میتوانیم به مرحله نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل برسیم. حالا باید این وردپرس را در هاست سی پنل آپلود و نصب کنیم.
برای این کار باید وارد محیط سی پنل سایت شویم. یعنی در مرورگر cpanel/آدرس دامنه را وارد میکنیم. در این قسمت از شما یوزرنیم و پسورد ورود به سی پنل درخواست میشود که شرکت خدمات هاستینگ شما باید به شما بدهد. همانند عکس زیر وارد محیط سی پنل می شویم و قسمت فایل منیجر را انتخاب میکنیم.
بعد از انتخاب فایل منیجر وارد بخش public-html میشویم.
بعد از انتخاب قسمت public-html باید فایل وردپرسی را که دانلود کرده ایم و در کامپیوتر موجود است را در قسمت سی پنل هاست آپلود کنیم. برای این کار بر روی upload میزنیم.
در این قسمت باید فایل را انتخاب کنیم تا در هاست سی پنل آپلود شود. برای این کار اجازه می دهیم نوار آبی رنگ به رنگ سبز و ۱۰۰% تبدیل شود.
حالا باید فایل وردپرس را از حالت زیپ خارج کنیم. پس بر روی compress میزنیم. بعد از این مرحله و خارج شدن فایل وردپرس از حالت فشرده باید محتویات این پوشه را به پوشه public-html برسانیم. برای این کار نیز بر روی select all میزنیم و با انتخاب move و آدرس درست که در شکل زیر نشان داده شده است انتقال می دهیم.
حالا باید وارد مرورگر شویم و آدرس دامنه خود را یکبار دیگر ریلود کنیم. صفحه ای به شما نشان داده میشود که میتوانید زبان مورد نظر خود را وارد کنیم. بر روی فارسی میزنیم و ادامه!
همانطور که در عکس های زیر نشان داده شده است باید ابتدا پایگاه داده خود را در سی پنل ایجاد کنیم تا اطلاعات سایت مشخص باشد که قرار است کجا ذخیره شود و بماند.
در این قسمت باید نام پایگاه داده خود را ایجاد کنیم. در قسمت پایین تر نیز باید یوزرنیم و پسورد دیتابیس را انتخاب و وارد کنیم. از پسورد رندم نیز میتوانیم استفاده کنیم. بنابر این روی create user می زنیم. این صفحه را نبندید و پسورد را کپی کنید. طبق عکس های زیر
حالا باید دیتابیس خود را به یوزر دیتابیس متصل کنیم. برای این کار همانطور که در تصویر زیر میبینیم نام یوزر و نام دیتابیس را وارد میکنیم و گزینه add را میزنیم.
در مرحله بعدی با انتخاب همه گزینه ها دسترسی کامل را به یوزر دیتابیس می دهیم و وارد مراحل نصب وردپرس می شویم که باید اطلاعات اتصال پایگاه داده خود را در این قسمت وارد کنیم.
در مرحله آخر نصب وردپرس روی هاست سی پنل باید نام کاربری و رمز عبوری را وارد کنیم که همان اطلاعات ورود به مدیریت یا پیشخوان سایت خواهد بود.
در آخر برای وارد شدن به پیشخوان مدیریت سایت باید در مرورگر بعد از نام دامنه عبارت wp-admin/نام دامنه را تایپ کنید تا نام کاربری و رمز عبور مرحله قبل وارد شوید.
به راحتی توانستیم وردپرس را بر روی هاست سی پنل نصب کنیم. اکنون به سراغ نصب وردپرس در ساب فولدر سی پنل میرویم.
مراحل نصب وردپرس در ساب فولدر سی پنل
نصب وردپرس در ساب فولدر و ساب دامین این امکان را برای وبسایت شما فرام میکند که علاوه بر دامنه اصلی در یک ساب دامنه و یا ساب فولدر از وردپرس برای بخش دیگری از سایت مثل وبلاگ و یا فروشگاه و یا هر چیزی استفاده کنید. شما برای نصب وردپرس مجزا بر روی دامنه دو حالت دارید که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم.
• حالت اول: وردپرس را در یک پوشه از هاست نصب میکنید و این وردپرس در همان آدرس پوشه در دسترس خواهد بود. مثل datadesign.ir/blog
• حالت دوم: وردپرس را در یک پوشه نصب میکنید، سپس از طریق بخش ساب دامین هاست یک ساب دامنه برای این پوشه در نظر میگیرید تا وردپرس نصب شده در یک زیر دامنه در دسترس باشد. مثل blog.datadesign.ir
در این آموزش قصد داریم به نحوه نصب وردپرس روی ساب فولدر cpanel بپردازم که با استفاده از این آموزش میتونید در یک هاست از چندین وردپرس استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که استفاده از چند وردپرس در یک هاست بستگی به این داره که میزبان هاست شما امکان استفاده از چند دیتابیس را به شما داده باشد. برای این منظور میتونید از مقاله ۱۰ هاست برتر استفاده کنید.
مزیت نصب وردپرس در ساب فولدر سی پنل
نصب وردپرس در ساب فولدر سی پنل به شما این امکان را می دهد که بتوانید روی یک دامنه یا حتی روی یک ساب دامنه چندین وردپرس مجزا را داشته باشید. این کار علاوه بر ایجاد امکانی مناسب برای مدیریت چند وردپرس روی یک دامنه است، شما را از خریدن یک نام دامنه مجزا نیز بی نیاز کرده و در هزینه های شما نیز صرفه جویی می شود. البته این تنها یک مزیت کوتاه مدت است.
مزیت اصلی دیگری که در بلند مدت نتیجه آن را مشاهده خواهید کرد، کمک به بهبود سئو وب سایت اصلی شما است. در واقع اگر شما یک ساب دامین مجزا داشته و روی آن وردپرس را نصب کنید، گوگل ساب دامین جدید را به عنوان یک دامنه کاملا مجزا شناسایی می کند. اما اگر وردپرس را روی ساب فولدر نصب نمایید، می توانید از آن برای تقویت رتبه سئو وب سایت خود استفاده کنید. برای آموزش گام به گام نصب وردپرس در ساب فولدر سی پنل با دیتادیزاین همراه باشید.
نحوه نصب وردپرس در ساب فولدر
به منظور نصب وردپرس در ساب فولدر یا پوشه جدا در هاست به صورت کلی باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید. کلیه این مراحل همان چیزی هستند که در آموزش نصب وردپرس در هاست سی پنل مراحل را طی کردیم. با این تفاوت که برای نصب وردپرس در ساب دایرکتوری کافی است به جای آپلود وردپرس در روت اصلی هاست آن را در پوشه جدا آپلود کنیم و در نهایت هنگام نصب نیز به آدرس پوشه ساخته شده مراجعه کنیم.
- ساخت ساب فولدر در هاست
- دانلود وردپرس و آپلود آن در پوشه ساخته شده و خارج کردن از حالت فشرده
- ساخت پایگاه داده وردپرس
- نصب وردپرس در ساب فولدر
توجه داشته باشید که در این آموزش به نحوه نصب وردپرس در ساب فولدر میپردازیم اما اگر قصد استفاده از وردپرس روی ساب دامنه را داشتید کافی است ابتدا ساب دامنه خود را برای پوشهای که در هاست در نظر گرفتید تعیین کرده و در مرحله آخر یعنی هنگام نصب وردپرس به آدرس این ساب دامنه برای نصب وردپرس مراجعه کنید. در آموزش بعدی به نحوه نصب وردپرس در ادان دامین خواهیم پرداخت.
مرحله اول ساخت ساب فولدر یا پوشه در هاست
برای این منظور وارد هاست خود شده روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به مسیر مدیریت فایلها در هاست هدایت شوید. سپس در مسیری که قصد استفاده از وردپرس را دارید باید یک پوشه جدید در هاست بسازید. در اینجا چون قصد نصب وردپرس در پوشه را داریم باید یک پوشه جدید با نام دلخواه در مسیر public_html بسازیم.
برای ساخت پوشه جدید در هاست، مشابه تصویر از منوی بالا روی گزینه Folder+ کلیک کنید تا پنجره زیر باز شده و سپس نام پوشه دلخواه را وارد کرده و در نهایت روی دکمه Create New Folder کلیک کنید.
در اینجا قصد داریم وردپرس را در مسیر newsbaran.ir/datadesign نصب کنیم، بنابراین نام پوشه را datadesign انتخاب میکنیم. پس هنگام ساخت پوشه دقت داشته باشید که نام پوشه را به درستی وارد کنید که بعد از نصب وردپرس مجددا مجبور به تغییر تنظیمات در آن نباشید. شما همچنین میتوانید از نام blog برای پوشه جدید استفاده کنید که آدرس شما newsbaran.ir/blog می شود.
مرحله دوم آپلود وردپرس در هاست و خروج از حالت فشرده
در این مرحله باید آخرین نسخه وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود کرده و در پوشه ساخته شده از حالت فشرده خارج کنید. بنابراین به آدرس wordpress.org مراجعه کنید تا آخرین نسخه وردپرس را دریافت کنید. برای آپلود فایل در هاست سی پنل کافی است روی دکمه Select File کلیک کنید تا پنجره انتخاب فایل از کامپیوتر شما باز شده و در نهایت بعد از انتخاب فایل منتظر بمانید تا در هاست آپلود شود.
برای دیدن آموزش مراحل آپلود وردپرس کلیک کنید.
حالا در این مرحله فایل وردپرس که با فرمت zip. بود روی هاست آپلود شده و با مراجعه به مسیر /public_html/datadesign/ به آن دسترسی دارید. در این مرحله باید فایل را از حالت فشرده خارج کنید تا محتویات داخل فایل زیپ از آن خارج شوند. بنابراین روی فایل zip آپلود شده راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید یا در منوی بالا سمت راست بر روی Extract کلیک کنید.
بعد از کلیک کردن روی دکمه Extract پنجره زیر نمایش داده شده و مسیری که قصد دارید وردپرس در آن از حالت زیپ خارج شود قابل انتخاب است. در این مرحله هیچ گزینهای را تغییر ندهید و فقط روی دکمه Extract File کلیک کرده و منتظر بمانید تا فایلهای وردپرس از حالت فشرده خارج شوند.
در نهایت بعد از اینکه فایلهای وردپرس از حالت فشرده خارج شدند یک پوشه در مسیر /public_html/datadesign/ با نام wordpress اضافه خواهد شد که فایلهای وردپرس در این پوشه قرار دارند.
برای اینکه اقدام به نصب وردپرس در ساب فولدر بکنید لازم است فایلهای درون پوشه wordpress را به مسیر /public_html/datadesign/ منتقل کنید. بنابراین به پوشه wordpress مراجعه کرده و روی گزینه Select All کلیک کنید تا کلیه فایلها و پوشهها انتخاب شوند. سپس راست کلیک کرده و گزینه Move را برای انتقال به پوشه ساخته شده انتخاب کنید.
در این مرحله پنجرهای نمایش داده خواهد شد که در آن باید مسیر پوشه ساخته شده در هاست برای نصب وردپرس در ساب فولدر را برای انتقال فایلها انتخاب کنید. بنابراین عبارت wordpress را پاک کنید و فقط /public_html/datadesign/ را برای مسیری که باید فایلها منتقل شوند باقی بگذارید. در نهایت روی دکمه Move File کلیک کنید تا فایلها منتقل شوند.
مرحله سوم ساخت پایگاه داده در وردپرس
از آنجایی که طی کردن این مراحل مشابه مراحل قبل می باشد میتوانید ابتدا آموزش ویدیویی گذاشته شده را ببینید تا خیلی راحت یاد بگیرید.
برای دیدن آموزش ویدیویی نصب وردپرس اینجا کلیک کنید.
بعد از وارد شدن به آدرس اصلی خود با نام پوشه جدید newsbaran.ir/datadesign مراحل نصب وردپرس به شما نمایش داده می شود. در مراحل نصب وردپرس زمانی که از شما اطلاعات پایگاه داده را خواست وارد سی پنل شوید و بر روی mysql databases کلیک کنید. در این قسمت یک پایگاه داده و کاربر پایگاه داده برای خود ایجاد کنید و آنها را به هم متصل کنید.
در این مرحله از مراحل نصب وردپرس روی ساب فولدر باید اطلاعات دیتابیس خود را که در مراحل قبل اقدام به ساخت دیتابیس در هاست سی پنل کردید در این گزینهها وارد کنید. طبق تصویر زیر:
نام پایگاه داده: در این بخش باید نام پایگاه داده ساخته شده را وارد کنید. در مرحله ساخت دیتابیس وردپرس در هاست سی پنل از نام newsbara_design برای نام پایگاه داده استفاده کردیم، بنابراین باید همین نام را در نام پایگاه داده وارد کنیم. شما هم هر نامی که برای پایگاه داده و دیتابیس وردپرس خود انتخاب کردید را باید در این فیلد وارد کنید.
نام کاربری: در این فیلد هم باید نام کاربر پایگاه داده وردپرس که در هنگام ساخت دیتابیس وردپرس در هاست ایجاد کردیم را وارد کرد. برای نام کاربری دیتابیس وردپرس از newsbara_design انتخاب کردیم که باید در این فیلد همین نام کاربری را وارد کرد. شما هم هر نامی که برای نام کاربری دیتابیس وردپرس خود انتخاب کردید را وارد کنید. همانطور که در هنگام ساخت دیتابیس گفتیم دقت کنید نام پایگاه داده و نام کاربری پایگاه داده یکی نباشند تا دیتابیس شما از امنیت بالاتری برخوردار باشد.
رمز: در این فیلد هم رمزی که برای پایگاه داده وردپرس انتخاب کردید را وارد کنید. برای رمز پایگاه وردپرس هم همانطور که در هنگام ساخت دیتابیس ذکر شد سعی کنید از رمزی که متشکل از اعداد، حروف و کاراکترهای خاص است استفاده کنید تا امنیت بیشتری داشته باشد. اگر هم تا اینجای کار رمز ضعیفی انتخاب کردید قبل از نصب کامل وردپرس همینجا دست نگه داشته و اقدام به تغییر رمز دیتابیس در هاست سی پنل بکنید.
میزبان پایگاه داده: این فیلد را با همین نام که قرار دارد باقی گذاشته و هیچ تغییری در آن ایجاد نکنید.
در نهایت بعد از اینکه فیلدهای بالا را تکمیل کردید روی دکمه فرستادن کلیک کنید تا به مرحله بعد هدایت شوید. در این مرحله اطلاعات دیتابیس بررسی میشوند و اگر همه آنها را به درستی وارد کرده باشید باید روی دکمه راهاندازی نصب کلیک کنید.
با کلیک روی فرستادن به مرحله بعد هدایت خواهید شد که در این مرحله باید اطلاعات وردپرس همچون نام سایت، نام کاربری مدیر سایت، ایمیل مدیر سایت، رمز و… را وارد کنید که در تصویر زیر مشاهده میکنید.
عنوان سایت: در این فیلد عنوان سایت را وارد کنید. این عنوان همان Title سایت است که با مراجعه به صفحه اصلی سایت ساخته شده در ساب فولدر در نام پنجره مرورگر نمایش داده میشود.
نام کاربری: در این فیلد نام کاربری مدیر وردپرس را وارد کنید. در نگهداری این نام کاربری دقت کافی داشته باشید چرا که برای ورود به مدیریت وردپرس به این نام کاربری نیاز دارید، اما زیاد نگران نباشید در صورت فراموش کردن نام کاربری در وردپرس میتوانید از طریق ایمیل وارد شوید.
رمز انتخابی: در این فیلد رمز مورد نظر برای ورود به مدیریت وردپرس را وارد کنید. سعی کنید از یک کلمه عبور قوی که شامل اعداد، نمادها و حروف بزرگ و کوچک است استفاده کنید تا امنیت وردپرس را افزایش دهید.
ایمیل: در این فیلد ایمیل خود را وارد کنید. از این ایمیل برای اطلاعرسانی وردپرس و موارد دیگر مثل بازیابی رمز عبور وردپرس استفاده خواهد شد.
با فعال یا غیرفعال کردن تیک گزینه نمایش به موتورهای جستجو میتوانید وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو را کنترل کنید. اگر تمایلی به ایندکس سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو ندارید کافی است تیک این گزینه را فعال کنید تا از دسترسی توسط موتورهای جستجو به سایت جلوگیری کنید. در این صورت اگر آدرس سایت خود را در گوگل وارد کید هیچ نتیجهای نمایش داده نخواهد شد.
در نهایت بعد از اینکه کلیه فیلدها را به درستی پر کردید روی دکمه راهاندازی وردپرس کلیک کنید تا نصب وردپرس در ساب فولدر تکمیل گردد. به همین راحتی توانستید وردپرس را بر روی ساب فولدر نصب کنید.
اکنون به سراغ نصب وردپرس روی ادان دامین سی پنل می رویم.
آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سی پنل
گاهی اوقات به عنوان صاحب سایت نیاز به راهاندازی بیشتر از یک سایت روی هاست خود پیدا میکنید. چاره چیست؟ سوال هایی که ممکن است برای شما پیش بیاید شامل موارد زیر می شود:
آیا برای راهاندازی دومین سایت خود، نیاز به یک هاست جداگانه دارید؟ چگونه میشود دو سایت را روی یک هاست راهاندازی کرد؟ آیا راهاندازی دو سایت روی یک هاست، تداخلی در کارکرد سایتها ایجاد می کند؟ چگونه فایلهای دو سایت در یک هاست را از هم جدا میکنید؟
برای ایجاد چند سایت مجزا بر روی یک هاست شما نیاز به آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سی پنل دارید. به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله با آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل، روش ساخت و راهاندازی ۲ سایت روی یک هاست همراه دیتادیزاین باشید.
نکاتی درباره ثبت دامنه و تغییر DNS دامنه
برای نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل، ابتدا باید دامنه روی هاست ست شود. برای ایجاد ادان دامین و اضافه کردن دامنه جدید به هاست سیپنل، ابتدا باید از ثبت بودن دامنه اطمینان حاصل کنید. برای مثال، وقتی دامنه با پسوند.ir را خریداری کرده باشید، ممکن است تا ۲۴ ساعت کاری ثبت کامل دامنه به طول بیانجامد؛ لذا ابتدا از تکمیل فرایند رجیستر شدن دامنه مطمئن شوید.
پس از ثبت دامنه، باید DNS های دامنه خود را به آدرسی که هاستینگ برای DNS هاست در اختیار شما قرار میدهد، تغییر دهید. گاها تغییر دی ان اس دامنه، چند ساعت طول میکشد. ۵ الی ۶ ساعت پس از تغییر دیاناس دامنه به آدرس دیاناس هاست، قادر هستید نسبت به ایجاد ادان دامین و ثبت دامنه خود در هاست سی پنل اقدام کنید. در غیر این صورت، ممکن است دامنه مورد نظر در قسمت ادان دامین سیپنل ثبت نشده و قابل استفاده نباشد. بنابراین قبل از اقدام به نصب وردپرس روی ادان دامین سی پنل خواندن مطالب زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
دی ان اس چیست
راهنمای ثبت نام در ایرنیک و ثبت دامنه و آموزش تغییر dns دامنه
ایجاد ادان دامین در هاست سی پنل
آموزش ایجاد ادان دامین (Addon Domain) در هاست سیپنل
بعد از وارد شدن به صفحه هاست از طریق آدرس نام /cpanelنام دامنه و وارد کردن یوزر نیم و پسورد سی پنل، وارد پنل کاربری سی پنل خود شوید. سپس در قسمت Domain، روی گزینه addon domain کلیک کنید.
سپس با استفاده از صفحه پیش رو، دامنه جدید خود را به هاست اضافه کنید. در صفحه Create an Addon Domain، گزینهها به صورت زیر وارد شود:
New Domain Name: داخل این فیلد، نام دامنه مورد نظرتان را که میخواهید به عنوان ادان دامین به سیپنل اضافه کنید، قرار دهید؛ برای مثال: com
Subdomain و Document Root: با تکمیل نام دامنه، این مقادیر به صورت پیش فرض توسط خود سیپنل تکمیل میشود.
Create an FTP account associated with this Addon Domain: با زدن تیک این گزینه، سیپنل یک اکانت FTP را به دامنه مورد نظر اختصاص میدهد و میسازد. لازم به ذکر است این اکانت افتیپی، قادر به ایجاد تغییر (حذف، دانلود و آپلود) فایلهای موجود در دایرکتوری این دامنه خواهد بود.
FTP Username: نام کاربری که به اکانت FTP اختصاص پیدا میکند را به دلخواه وارد میکنیم.
(Password & Password again): یک پسورد قوی شامل حداقل ۸ حرف، حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نشانهها را برای اکانت افتیپی خود وارد میکنیم. دقت داشته باشید اهمیت این پسورد به قدری بالاست که اگر فردی این پسورد را داشته باشد، میتواند به تمامی فایلهای سایت شما دسترسی کامل پیدا کند.
در انتها دکمه Add Domain را کلیک کرده و منتظر آماده شدن دامنه جدید روی ادان دامین سیپنل میشویم. در صورت طی کردن مراحل به صورت درست، پیغام The addon doman “نام دامنه جدید” has been created. در کادر سبز ظاهر میشود، این به معنی موفقیتآمیز بودن ثبت سایت در هاست سیپنل است. اگر پیغامی دیگری در کادر قرمز رنگ مشاهده کردید، ممکن است مشکل در تنظیم نشدن DNS دامنه شما باشد. برای آموزش تغییر دی ان اس اینجا کلیک کنید.
تا اینجای کار موفق به ثبت دامنه در ادان دامین سیپنل شدیم. در ادامه آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل را خواهیم داشت.
ادامه آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل
قدم اول در آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل، نحوه ایجاد ادان دامین در سیپنل بود که به صورت کامل توضیح داده شد. حال نوبت به تنظیمات دامنه و نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل است. برای این کار، ابتدا به سایت وردپرس مرجع میروید و فایل وردپرس را دانلود میکنید.
جهت نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل، پس از ورود به هاست خود، از بخش Files وارد گزینه File Manager شوید. در پوشه Public_html، پوشهای با نام دامنهای که به تازگی آن را در ادان دامین سیپنل اضافه کردهاید، پیدا کنید. پوشهی خالی را مشاهده میکنید؛ برای آپلود فایل حاوی وردپرس، دقیقا همانند مراحل آپلود فایل وردپرس در هاست سی پنل انجام دهید.
مراحل آپلود فایل وردپرس
نحوه نصب وردپرس روی سیپنل
برای نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل ابتدا فایل وردپرس آپلود شده را انتخاب کرده و گزینه Extract را کلیک کنید. پنجرهای باز میشود و از شما آدرسی را میخواهد که فایلهای وردپرس در آن مقصد استخراج خواهند شد. به صورت پیشفرض، آدرس دامنه جدید/public_html (هر دامنهای که به عنوان ادان دامین انتخاب کردهاید) نوشته شده است. دقت داشته باشید دقیقا در پوشه دامنه مورد نظرتان وردپرس را اکسترکت کنید.
روی گزینه Extract Files را کلیک کنید و منتظر استخراج فایلها بمانید. پوشهای با نام wordpress ساخته میشود. وارد پوشه شده و از طریق کلیک روی گزینه Select All، تمام فایلها و پوشههای موجود در آن را انتخاب کنید. سپس روی یک فایل کلیک راست کرده و روی گزینه Move کلیک کنید.
مشابه مرحله استخراج، پنجرهای باز میشود که آدرس مقصد فایلها را از شما میپرسد. به صورت پیشفرض، آدرسی مشابه wordpress / نام دامنه جدید / public_html نوشته شده است. شما باید با حذف کلمه wordpress از انتهای آن، فایلها را به پوشه اصلی دامنهای که ادان کردهاید، انتقال دهید: نام دامنه جدید / public_html /
تا به اینجای آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل، دامنه مورد نظر را از طریق ادان دامین سیپنل اضافه کرده و وردپرس را دانلود و آماده کردیم. برای نصب وردپرس روی سیپنل، یک مرحله اصلی یعنی ساخت دیتابیس در سیپنل باقیمانده است.
آموزش ساخت پایگاه داده به سادگی مراحل قبل می باشد که در مطالب بالا هم با عکس و هم با فیلم به صورت کامل توضیح داده ایم.
برای دیدن ۰ تا ۱۰۰ فیلم آموزش ساخت دیتابیس در هاست کلیک کنید.
نکته: اطلاعات نام دیتابیس، نام کاربری و پسورد نام کاربری برای نصب وردپرس در مراحل بعدی نیاز است؛ سعی کنید در جای امنی این اطلاعات را نگهداری کنید.
یکی از آخرین مراحل نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل، انجام تنظیمات کاربری وردپرس است. در ادامه، به نصب وردپرس از طریق وارد کردن اطلاعات دیتابیس خواهیم پرداخت.
مرحله نصب و راه اندازی وردپرس
به مرحله انتهایی آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل رسیدیم. تمام فعالیتهایی که تا این مرحله کار انجام دادید، تقریبا به صورت دستی بود. از این به بعد، وردپرس به کمک شما میآید و تجربه شیرین نصب ساده سیستم مدیریت محتوا را به شما میدهد.
اکنون با وارد کردن نام دامنه در مرورگر خود، فرآیند نصب ساده وردپرس آغاز میشود. در ادامه، مرحله به مرحله این نصب را که در بالا هم به صورت تصویری و هم به صورت ویدیویی توضیح داده ایم را انجام می دهیم. کافیست اینجا کلیک کنید.
با آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل، توانایی مدیریت چندین سایت روی یک هاست سیپنل دارید. با استفاده از این امکان، علاوه بر صرفهجویی در هزینههای خود، توانایی مدیریت فایلهای سایتهای خود را در یک هاست مشخص خواهید داشت. به صورت خلاصه، برای نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل، مراحل زیر طی و توضیح داده شد:
• تغییر DNS دامنه و تنظیم آدرس هاست روی DNS دامنه
• ایجاد ادان دامین و اضافه کردن دامنه به آن
• دانلودفایل وردپرس و آپلود آن روی هاست سیپنل
• ساخت دیتابیس به صورت کامل در سیپنل
• نصب وردپرس و وارد کردن اطلاعات مورد نیاز برای راه اندازی سایت
امیدواریم آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سیپنل مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. دیتادیزاین همواره در تلاش بوده تا بهترین آموزشهای مربوط به هاست و سیپنل را در اختیار شما قرار دهد.
نصب وردپرس روی ساب دامین subdomain
نصب وردپرس روی ساب دامین subdomain این امکان را به شما میدهد تا به جای دامنه اصلی سایت خودتان از یک ساب دامنه و یا یک ساب فولدر استفاده کرده و وردپرس را در آنجا نصب کنید. قابلیتی که نصب وردپرس روی ساب دامین برای شما فراهم میکند این است که میتوانید از امکان نصب دو وردپرس در یک هاست استفاده کرده و سایتی که در ساب دامنه وردپرس نصب و راه اندازی کردید را به صورت کلی از سایتی که در دامنه اصلی قرار دارد جدا کنید.
حالا میتواند این کار به این شکل باشد که هر دو سیستم مدیریت محتوای شما وردپرس باشد و یا اینکه از سایر سیستمهای محتوا استفاده کنید. در هر صورت فرقی ندارد و شما میتوانید در ساب فولدر یک سایت مجزا راهاندازی کنید که کلیه موارد از دامنه اصلی جدا خواهد بود. اگر شما اقدام به نصب وردپرس در ساب فولدر هم بکنید حتی در هنگام معرفی سایت وردپرسی به گوگل هم لازم است تا با مراجعه به کنسول جستجوی گوگل ساب دامنهای که وردپرس را روی آن نصب کردید را به عنوان یک سایت جدا در وردپرس معرفی کنید.
مرحله اول نصب وردپرس روی ساب دامین سی پنل ایجاد ساب دامین در هاست است.
برای ساخت ساب دامین همانند تصویر زیر باید هاست خود شوید و بر روی دکمه subdomains کلیک کنید.
بعد از اینکه وارد صفحه ساخت ساب دامین شدید آدرس دلخواه خود را همانند تصویر زیر برای ساب دامین وارد کنید.
قسمت اول نام دلخواه ساب دامنه شما برای دامنه اصلی است.
قسمت دوم نیز دامنه اصلی شما می باشد. بعد از ساخت ساب دامین باید همانند مراحل نصب وردپرس، فایل وردپرس را از سایت مرجع دانلود کرده و در هاست قسمت فایل منیجر در مسیر public_html وارد بخش ساب دامنه ای که ساختید شوید و وردپرس را در آنجا آپلود کنید.
بعد از آپلود نیاز است تا فایل وردپرس را از حالت فشرده خارج کنید.
حالا باید تمامی فایل های اکسترکت شده را به بخش ساب دامینی که ساختید انتقال دهید. برای این کار بعد از انتخاب همه از قسمت آدرس wordpress را حذف کنید و انتقال دهید.
حالا باید طبق مراحل گفته شده در قسمت نصب وردپرس بر روی سی پنل در ابتدای همین مقاله رفته و مراحل نصب وردپرس را طی کنید.
برای دیدن آموزش ویدیوئی نصب وردپرس و ساخت دیتابیس در اینجا کلیک کنید.
تبریک شما توانستید به راحتی وردپرس را روی ساب دامین نصب کنید. هرگونه سوال خود را در همین بخش مطرح کنید.