آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp
آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp
آیا میخواهید وردپرس را برای آزمایش و یادگیری روی کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز نصب کنید؟ به فرآیند نصب وردپرس روی کامپیوتر شخصیتان با عنوان راه اندازی یک محیط شبیه سازی شدهی تحت وب، لوکال هاست یا سرور محلی گفته میشود.
نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp و wamp اولین گام برای کسانی است که میخواهند کار با وردپرس را یاد بگیرند و یا اینکه یک وردپرسکار حرفهای شوند و به طراحی قالب اختصاصی خود بپردازند.
نکته:
اگر وردپرس را بصورت لوکال روی ویندوز نصب کنید، تنها کسی که میتواند سایت را ببیند خود شما هستید. به همین دلیل اگر میخواهید یک وبسایت وردپرس ایجاد کنید که توسط عموم قابل دسترسی باشد، به یک سرویس میزبانی وب (سرور هاستینگ) و دامنه احتیاج دارید. ( برای این کار میتوانید مقاله از کجا هاست بخرم را مطاله بفرمایید. همچنین برای خرید هاست وردپرس میتوانید به صفحه خرید هاست وردپرسی مراجعه کنید. قرار است با آموزش جامع صفر تا صد وردپرس حرفه ای شوید. )
در این مقاله با آموزش های زیر به صورت ویدیویی و جداگانه تا انتهای مقاله همراه دیتادیزاین باشید.
عناوین مهم مقاله
آموزش ویدیویی نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp
آموزش تصویری نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp
همانطور که در فیلم گفته شد برای مرحله اول نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp لازم است فایل وردپرس و زمپ را از بستر اینترنت دانلود کنید.
برای دانلود وردپرس کافیست از سایت مرجع wordpress اقدام کنید.
قبل از دانلود کردن زمپ نیز لازم است بدانید سیستم شما ۶۴ بیتی است یا ۳۲ بیتی، که با رفتن در تنظیمات سیستم کاملا نوشته شده است. سپس اقدام به دانلود همان نسخه از زمپ کنید تا در سیستم شما اجرا شود.
برای دانلود زمپ بر روی دانلود آخرین نسخه های زمپ کلیک کنید.
روی نرم افزار زمپ دانلود شده کلیک کنید و مراحل نصب را با زدن دکمه next طی کنید. بعد از نصب زمپ به عنوان جایگزین آفلاین هاست شما، باید وردپرس را در مسیر مشخص شده قرار دهید و نصب کنید.
همانطور که در عکس بالا مشخص شده است باید قسمت Apache و MySQL را فعال کنید و روی دکمه EXplorer کلیک کنید تا فایل وردپرس را در قسمت htdocs از حالت فشرده خارج کنید.
بعد خارج کردن فایل وردپرس و گذاشتن نام برای این پوشه، برای نصب وردپرس لازم است درمرورگر عبارت نام پوشه/localhost را تایپ کنید تا صفحه نصب برای شما نشان داده شود. سپس همانند تصویر زیر زبان فارسی را انتخاب کنید.
بعد از انتخاب زبان با زدن بر روی ادامه وارد صفحه راه اندازی وردپرس می شوید. برای پر کردن اطلاعات نام پایگاه داده، نام کاربری، رمز عبور و … باید پایگاه داده را در زمپ ایجاد کنید. برای این کار از قسمت ADMIN ، mySQL را انتخاب کنید تا شما را به صفحه phpmyadmin زمپ ارجاع دهد.
همانند تصویر زیر بر روی databases کلیک کنید و یک نام برای پایگاه داده خود در نظر بگیرید. و حتما بر روی utf8-persian-ci قرار دهید و بسازید.
حالا بر روی صفحه تنظیمات نصب وردپرس بروید و اطلاعات را وارد کنید. نام پایگاه داده ایجاد کرده را در این قسمت وارد کنید. نام کاربری به صورت پیش فرض root قرار دهید و بر روی راه اندازی نصب کلیک کنید.
و در پایان نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp با دیتادیزاین امیدواریم به شما در راستای آموزش و یادگیری وردپرس کمک کند.
اگر مشکلی در مراحل نصب وردپرس در لوکال هاست xampp داشتید میتوانید در قسمت نظرات باما درمیان بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم. اگر هم مشکلی نداشتید میتوانید برای دلگرمی ما نظر بگذارید. اکنون به سراغ مراحل نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp خواهیم رفت.
اهمیت نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp و wamp
به جرات میتوان گفت یکی از سادهترین و ارزانترین راههای شروع یادگیری طراحی سایت با وردپرس استفاده از لوکال هاست و نصب وردپرس روی زمپ و یا ومپ میباشد. به طوریکه شما تنها با نصب این نرم افزار ها بدون پرداخت هیچ هزینهای میتوانید برای سایت خود یک هاست ایجاد نمایید و سایتتان را طراحی کنید.
البته خوب است بدانید استفاده از نرم افزار زمپ و یا ومپ صرفا برای افراد مبتدی نیست بلکه شما به عنوان یک طراح حرفهای وردپرس نیز بهتر است زمانی که یک پروژهی طراحی سایت را انجام میدهید، برای اینکه کاملا اصولی و به دور از اشتباه پروژه خود را تحویل دهیم، ابتدا در محیط لوکال هاست (نرم افزار زمپ و یا ومپ) تمامی مراحل را انجام دهیم و پس از رفع ایرادات احتمالی، سایتتان را به هاست اصلی انتقال دهید. بدین شکل با یک تیر دو نشان زدهاید!
نصب وردپرس روی ویندوز با هر دو نرم افزار شبیه ساز هاست روی کامپیوتر که بررسی می کنیم امکان پذیر است. بنابراین محدودیتی در انتخاب نرم افزار برای نصب وردپرس روی ویندوز نخواهید داشت. همان طور که آمار نشان می دهد محبوب ترین سیستم عامل کامپیوتر جهان ویندوز می باشد. در کشور عزیزمان ایران نیز اکثر کاربران از ویندوز استفاده می کنند. همچنین خرید هاست برای شروع کار با وردپرس برای بسیاری از کاربران هزینه اضافی محسوب می شود. چرا که به سادگی و با آموزش نصب وردپرس روی Localhost Wamp یا XAMPP می توان اقدام به نصب وردپرس روی کامپیوتر کرد. در صورت نیاز به هاست نیز می توانید به صفحه خرید هاست وردپرس در دیتادیزاین مراجعه کنید.
آموزش ویدیویی نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp
چرا باید وردپرس را در ویندوز با نرم افزار WAMP نصب کنید؟
نصب وردپرس به صورت محلی بر روی کامپیوتر یک محیط آزمایش به شما میدهد که روی وبسایت یا وبلاگ شما تأثیر نمیگذارد. مدیران سایتها میتوانند قبل از دادن هرگونه تغییر در وبسایت زندهی خود مثل تغییر قالب یا اضافه کردن افزونه، روی لوکال هاست آزمایش کرده و سپس بعد از اطمینان از درستی، آن را به وبسایت اصلی منتقل کنند. کاربران مبتدی نیز میتوانند وردپرس را بر روی رایانههای خود نصب کنند تا وردپرس را یاد بگیرند و قالبها و افزونههای جدید وردپرس را آزمایش کنند.
در آموزش ویدیویی نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp به طول کامل و واضح توضیح داده شد که چگونه وردپرس را روی ومپ نصب و اجرا کنید.
برای نصب وردپرس روی لوکال هاست wamp کافیست نرم افزار ومپ و وردپرس را دانلود کنید.
برای دانلود وردپرس کافیست بر روی سایت مرجع یعنی www.wordpress.com کلیک کنید و آخرین نسخه وردپرس را دریافت کنید.
برای دانلود ومپ نیز می توانید بر روی آخرین نسخه های ومپ کلیک کنید تا شما را به سایت مرجع ارجاع دهد.
بعد از دانلود ومپ با دوبار کلیک کردن روی فایل دانلود شده فرایند نصب را آغاز کنید. کافیست زبان و مسیر ومپ را مشخص کنید. در حین فرآیند نصب نیازی به تغییر چیزی نیست و با زدن دکمه “NEXT” نصب Wamp Server را به پایان برسانید.
هنگام نصب در آخر برای شما دو پیغام نمایش داده می شود و از شما میپرسد که دوست دارید با چه مرورگری محیط لوکال هاست شما بالا بیاید. پیغام بعدی محیط ویرایش اطلاعات ومپ است که به طور پیش فرض بر روی ++notepad قرار دارد. تنها next را بزنید و تمام.
اکنون برای اجرای ومپ و قرار داشتن در کادر سبز کافیست ومپ را در سیستم خود جستجو کنید و با زدن بر روی آن اجرا کنید. سپس در نوار اعلان پایین صفحه نمایشگر خود کنار ساعت میتوانید نرم افزار ومپ خود را ببینید. بر روی آن کلیک کنید. تصویری مشابه تصویر زیر برای شما نشان داده خواهد شد. در ابتدا کافیست بر روی start all services کلیک کنید. اکنون به سراغ ایجاد پایگاه داده در لوکال هاست باید بروید.
نحوه ایجاد یک دیتابیس برای راه اندازی وردپرس با wamp
برای ایجاد دیتابیس، هم میتوانید با نوشتن http://localhost در مرورگر خود روی phpMyAdmin کلیک کنید و یا روی آیکون Wamp server در نوار ابزار کنار ساعت ویندوز کلیک کرده و در پنجره باز شده روی گزینهی phpMyAdmin کلیک کنید.
این کار شما را به صفحه ورود به سیستم phpMyAdmin در مرورگر وب شما خواهد برد. در این صفحه نام کاربری را “root” و قسمت رمز عبور را خالی بگذارید. این ها نام کاربری و رمز عبور پیش فرض شما برای ورود به لوکال هاست هستند.
بعد از ورود در صفحه باز شده مطابق مراحل نصب وردپرس روی لوکال هاست زمپ روی Database کلیک کنید. یک نام برای دیتابیس خود انتخاب کرده و سپس روی گزینهی Create کلیک نمایید. دقت کنید utf8_persian_ci برای شما فعال باشد تا بتواند از فارسی سایت شما پشتیبانی کند.
خب پایگاهداده شما آماده است. حالا زمان نصب وردپرس روی Wamp می باشد.
نصب و راه اندازی وردپرس با wamp
خب در این مرحله برای نصب وردپرس روی wamp ابتدا به سایت wordpress.org مراجعه و آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید که در بالا لینک مستقیم دانلود وردپرس را برای شما گذاشته ایم.
پس از دانلود، فایلZIP را اکسترکت کنید و پس از اکسترکت کردن شما یک پوشه به نام WordPress خواهید داشت که باید آن را به مسیری که Wamp نصب شده است منتقل کنید، حتی میتوانید فایل ورد پرس خود را در مسیری که فایل ومپ قرار دارد پس از دانلود انتقال دهید و در همانجا اکسترکت کنید سپس فایل زیپ ورد پرس را حذف کنید و پوشه وردپرس را ببینید. میتوانید نام پوشه را نیز تغییر دهید زیرا حکم نام دامنه شما را دارد. بنابراین اگر محل نصب Wamp را تغییر نداده باشید مسیر پیش فرض آن “C:\wamp\www” یا “C:\wamp64\www”میباشد. (با توجه به اینکه نسخه ۳۲بیت یا ۶۴ بیت نصب کرده باشید.)
اکنون پوشه وردپرس را طبق تصویر به مسیری که در بالا گفتیم منتقل کنید.
همانطور که گفتیم شما میتوانید نام این پوشه را به هر نامی به دلخواه خود تغییر دهید. این نام، همان آدرسی است که برای واردشدن به وردپرس داخلی خود احتیاج خواهید داشت. ما نیز در این آموزش نام آن را به data تغییر دادیم. حال برای نصب وردپرس روی Wamp مرورگر خود را باز کرده و آدرس نام پوشه/localhost را باز کنید.
از این مرحله به بعد همانند مراحل نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp و نصب وردپرس روی هاست cpanel می باشد که در زیر برای شما به طور کامل توضیح داده ایم.
مرحلهی اول: در مرحله اول باید زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید، که در اینجا ما زبان فارسی را انتخاب کردیم.سپس بر روی دکمه ادامه کلیک کنید.
مرحلهی دوم: بر روی دکمه “بزن بریم” کلیک کنید.
مرحلهی سوم: در این مرحله باید نام پایگاه داده یا همان دیتابیس که در مراحل قبلی ایجاد کردید را وارد کنید. نام کاربری نیز همان root میباشد. قسمت رمز عبور را نیز خالی بگذارید. دقت کنید عبارت رمز یا Password داخل کادر باید پاک شود. سپس رو گزینه فرستادن کلیک کنید.
مرحلهی چهارم: در تصویر نشان داده به شما مشخص است وردپرس به پایگاه داده متصل شده و آماده نصب شدن میباشد. با زدن دکمه راه اندازی نصب، فرآیند نصب وردپرس روی Wamp را آغاز میکنیم.
مرحلهی پنجم: خب زدن دکمه راه اندازی در مرحله قبل شما را به صفحه خوشآمدگویی وردپرس میبرد. در این صفحه شما باید یک عنوان برای وب سایت جدیدتان، یک نام کاربری به عنوان مدیر، یک گذرواژه قوی و یک نشانی پست الکترونیکی ارائه کنید. بعد از وارد کردن این اطلاعات، روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک کنید.
مرحلهی ششم: خب در این مرحله پیغام موفقیت آمیز بودن نصب ظاهر میشود. با زدن روی دکمه وارد شدن و وارد کردن نام کاربری و گذرواژه خود به پیشخوان خود در وردپرس دسترسی پیدا خواهید کرد.
شما توانستید به راحتی وردپرس را بر روی ومپ نصب کنید و سایت خود را به صورت آفلاین بسازید. امیدواریم این آموزش نیز برای شما مفید باشد. هر گونه سوال و نظرات خود را لطفا با ما به اشتراک بگذارید.