ریدایرکت چیست ؟ بطور خلاصه دامنه ای مانند dataprogrammer.ir را داریم میخواهیم تمام آدرس های سایت به datadesign.ir منتقل شوند. این عمل را ریدایرکت ( redirect ) می گوییم. با این کار تمام آدرس های سایت به آدرس جدید ریدایرکت ( هدایت ) میشوند. برای توضیح کامل به آموزش ریدایرکت چیست و redirect چه کاربردی دارد مراجعه نمایید.
ریدایرکت دامنه و آدرس های سایت در cpanel
برای ریدایرکت از طریق سی پنل در هاست وارد cpanel میشویم. بعد از قسمت domains گزینه redirects را انتخاب می کنیم.
در صفحه Redirects چند گزینه وجود دارد که در زیر توضیح میدهم.
Type : در این گزینه باید نوع ریدایرکت خود را انتخاب کنیم در حال حاضر دو نوع ریدایرکت وجود دارد یکی ۳۰۱ و دیگری ۳۰۲ است.
عناوین مهم مقاله
ریدایرکت ۳۰۱
این نوع ریدایرکت آدرس های قدیمی را به آدرس های جدید منتقل میشوند. در این نوع انتقال به موتور های جستجو دستور داده میشود که تمام اعتبار و رتبه ای صفحات قدیمی به صفحات در آدرس جدید منتقل شود و در این بین هیچ کسری اعبار و رتبه صورت نپذیرد.
ریدایرکت ۳۰۲
این نوع ریدایرکت آدرس های قدیمی را به آدرس های جدید منتقل میشوند. در این نوع انتقال بر خلاف redirect 301 به موتور های جستجو دستور داده میشود که تمام اعتبار و رتبه ای صفحات قدیمی به صفحات در آدرس جدید منتقل نکنند. به عبارت دیگر آن آدرس جدید رتبه و اعتبار صفر دارد و باید از اول توسط موتورها جستجو اعبار و رتبه دهی شود.
انتقال یک آدرس url به آدرس url دیگر
بهترین نوع ریدایرکت ۳۰۱ میباشد پس ما این گزینه را انتخاب میکنیم. دامنه قدیمی که میخواهیم از آن منتقل شویم را انتخاب میکنیم و در فیلد بعدی آدرس صفحه ای که میخواهیم به آدرس جدیدش منتقل شود را وارد میکنیم.
مثلا در دامنه dataprogrammer.ir میخواهیم صفحه blog را به دامنه https://datadesign.ir/blog/ منتقل کنیم. نام blog را در فیلد / مینویسیم و در فیلد Redirects to نام آدرس جدید همراه با http یا https وارد میکنیم البته در انتهای آدرس جدید باید / را بگذاریم. ( این آدرس جدید میتواند یک صفحه دیگر در همین دامنه قدیمی باشد )
حال در قسمت www. redirection یک گزینه را انتخاب میکنیم.
۱- گزینه Only redirect with www یعنی اگر کسی آدرس صفحه مورد نظرمون dataprogrammer.ir/blog را با www وارد کرد به آدرس جدید منتقل شود.
۲- گزینه Redirect with or without www یعنی اگر کسی چه با www و چه بدون wwww آدرس مورد نظرمون رو وارد کرد به آدرس جدید منتقل شود. ( خلاصه در هرصورت منتقل شود )
۳- گزینه Do Not Redirect www یعنی اگر کسی آدر مورد نظرمون رو با www وارد کرد به آدرس جدید منتقل نشود.
بنا بر خواسته یکی را انتخاب میکنیم.
Wild Card Redirect در هاست به چه معناست ؟
به این معناست که تمام آدرس های قدیمی در دامنه جدید وجود دارند و میخواهیم تمام آدرس ها یه یکباره به آدرس جدید منتقل شوند و دیگر یکی یکی آدرس ها را وارد نکنیم. با تیک زدن این گزینه تمام آدرس های قدیمی به آدرس های جدید منتقل میشوند و عملا تمام روت سایت به آدرس جدید ریدایرکت میگردد.
مثلا آدرس قدیمی dataprogrammer.ir و آدرس جدید datadesign.ir است که با تیک زدن این گزینه تمامی صفحات dataprogrammer.ir به datadesign.ir منتقل میشوند وعلاوه بر blog صفحه دیگری مثل about-us نیز منتقل میشود.dataprogrammer.ir/blog به datadesign.ir/blog و dataprogrammer.ir/about-us به datadesign.ir/about-us منتقل میشود.
در حال حاضر ما نمیخواهیم کل سایت منتقل گردد پس ایت گزینه را تیک نمیزنیم.
در آخر گزینه add را میزنیم
که با این کار پیغام سبز رنگی مبنی بر تایید انجام این کار به ما نمایش میدهد.
ریدایرکت redirect آدرس ها در وردپرس
اگر از سیستم مدیریت محتوا هایی مثل وردپرس استفاده میکنید باید مراقب باشید چرا که در این cms بعد از اینکه شما ریدایرکت داخل سی پنل ایجاد می کنین، یکسری دستور هدایتی در انتهای فایل .htaccess وب سایتتون اضافه میکنه که باعث میشه ریدایرکت صفحات داخلی به خوبی انجام نشه. اگه تصمیم گرفتین که یه سری از آدرس های سایت وردپرسی خودتون رو به آدرس های جدیدشون هدایت کنین سعی کنین افزونه ها و پلاگین هایی مثل Quick Redirects رو داخل مدیریت سایت وردپرسیتون نصب کنین و توسط اونا ریدایرکت آدرس های وب سایتتون رو به آدرس جدیدش انجام بدین.
کلا علاوه بر ریدایرکت با cpanel بهتر است با فایل htaccess نیز این عملیات را انجام دهید برا این منظور به آموزش های فایل .htaccess مراجعه نمایید.
اگر نمیتوانید خودتان این کار ها را انجام دهید ما برای شما انجام میدهیم با ما تماس بگیرید.