در آموزش طراحی سایت ۰ تا ۱۰۰ با وردپرس برای ایجاد یک سایت فروشگاهی و در واقع طراحی سایت فروشگاهی بدون کد نویسی شما نیاز به یک افزونه فروشگاهی دارین تا بتونین مدیریت دسته بندی ها و سفارش ها و فروش رو به عنوان مدیر سایت برعهده بگیرین. بعد از نصب وردپرس در سی پنل یا نصب وردپرس در دایرکت ادمین، نصب افزونه ووکامرس باید مهم ترین مرحله برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی شما باشه زیرا با استفاده از افزونه ووکامرس به راحتی میتونید محصولات فروشگاه رو دسته بندی کنید تا دسترسی به محصول مورد نظر برای کاربر آسان باشه. به عنوان مثال شما فروشگاه پوشاک دارید که یکی از دسته ها پوشاک مردانه هست. پس در همین ابتدا با دسته بندی محصولات ووکامرس وردپرس میتونید انواع دسته بندی پوشاک رو مشخص کنید.
حالا شما یدونه پوشاک مردانه که ندارید قطعا ده ها طرح و مدل از پوشاک مردانه رو در فروشگاه موجود دارید. پس با درست کردن دسته بندی پوشاک مردانه میتونید تمام پوشاک های مردانه را در همین دسته قرار بدید تا انتخاب برای کاربر و مشتری راحت تر بشه.
اگه تنوع دسته بندی توی همین پوشاک مردانه هم زیاد باشه باید دسته بندی های دیگه ای براش ایجاد کنین. مثلا یه دسته بندی باشه شلوار مردانه، یکی دیگه باشه پیراهن مردانه، لباس زیر مردانه و از همین موارد. درواقع پوشاک مردانه میشه دسته بندی مادر و پیراهن مردانه و لباس زیر مردانه میشه زیر دسته اصلی. شما با ایجاد دستههای مختلف برای محصولات خودتون، در واقع این امکان را به مشتری میدین که براحتی محصولات موردنظر رو در فروشگاه اینترنتی شما پیدا کنن و دچار سردرگمی نشن. به دلیل اهمیت دسته بندی های محصولات در وردپرس در این مقاله سعی کردیم دسته بندی محصولات ووکامرس وردپرس را توضیح دهیم.
عناوین مهم مقاله
آموزش دستهبندی محصولات در ووکامرس
بعد از نصب افزونه ووکامرس در ابتدا باید از منو وردپرس وارد بخش “محصولات » دستهبندیها” شوید. طبق تصویر زیر:
بعد از وارد شدن به صفحه دستهبندی محصولات ووکامرس در سمت راست فرمی رو مشاهده میکنید که برای افزودن دسته جدید بکار میره. در ادامه هر یک از فیلدهای این فرم رو توضیح میدیم.
نام
فیلد نام در فرم بالا، نام دسته جدید رو تعیین میکنه معمولا نام یک دسته در عنوان (title) صفحه آرشیو اون دسته نمایش داده میشه
نامک
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، فیلد دوم نامک نام داره هر عبارتی که در فیلد نامک وارد کنین در آدرس URL دسته استفاده میشود. به دلیل اینکه حروف و کاراکترهای فارسی در URL ها پشتیبانی نمیشن، بهتره از کاراکترهای انگلیسی استفاده کنید. مثلا میتونید نام دسته رو بصورت فینگلیش وارد کنید و یا از ترجمه نام دسته استفاده کنید.
دسته اصلی
همانطور که می دانید، امکان سلسله مراتبی ساختن دستهها در وردپرس وجود داره. یعنی میشه دستهها رو بصورت تو در تو ساخت. به عبارتی دیگه میشه برای هر دستهبندی، چندین زیر دسته ایجاد کرد. با استفاده از فیلد دسته اصلی میتوانید دسته والد یا دسته مادر رو انتخاب کنید.
توضیح
در فیلد توضیح هم میتونید در حد یک پاراگراف راجع به دسته موردنظر توضیح بدید. متنی که در فیلد توضیح وارد میکنید میتونه در صفحه آرشیو دستهبندی نمایش داده بشه. البته نمایش این متن بستگی به قالبی که از اون استفاده میکنید داره.
نوع نمایش
فیلد نوع نمایش تعیین میکنه که در صفحه آرشیو این دسته چی نمایش داده شه. اگر میخواین محصولات اون دسته در صفحه آرشیو نمایش داده شه، گزینه “محصولات” و اگر میخواین فقط زیردستههای اون دسته در صفحه آرشیو نمایش داده شه، گزینه “زیر دستهبندی” رو انتخاب کنید. اما اگر میخواین هم محصولات و هم زیر دستهها نمایش داده بشن، می تونید گزینه “هردو” رو انتخاب کنید.
تصویر بندانگشتی
با استفاده از فیلد تصویر بندانگشتی میتونید یک تصویر برای دسته موردنظر انتخاب کنید. این تصویر میتونه در صفحه آرشیو یا هرجای دیگه نمایش داده شه. نمایش این تصویر هم کاملا بستگی به قالبی که از آن استفاده میکنید دارد.
بعد از پر کردن فیلدها می تونید روی دکمه افزودن دسته جدید کلیک کنید تا دسته جدید ایجاد شه.
مدیریت دسته بندی های محصولات ووکامرس
در سمت چپ همین صفحه دسته بندی که هستین جدولی رو مشاهده میکنین که در اون لیست تمام دستهبندیها وجود داره. وقتی ماوس رو روی یکی از این دستهها ببرید، گزینههایی برای مدیریت دسته (بروزرسانی، پاک کردن و…) نمایش داده میشه که می تونید در مواقع نیاز از اونها استفاده کنید.
افزودن دستهبندی محصولات به مِنو وردپرس
برای افزودن دسته بندی محصولات ووکامرس به فهرست وردپرس ابتدا باید وارد بخش “نمایش » فهرستها” شوید.
بعد از وارد شدن به این بخش باید از نمایش باکس دستهبندی محصولات ووکامرس در این صفحه مطمئن شوید. برای اینکار لازمه تا روی گزینه تنظیمات صفحه (در بالا، سمت چپ صفحه) کلیک کنید و بعد از باز شدن تنظیمات از فعال بودن تیک گزینه دستههای محصولات اطمینان حاصل کنید.
بعد از انجام این مراحل باکس دستههای محصولات در این صفحه اضافه خواهد شد. با استفاده از فعال کردن تیک هر دسته و کلیک روی دکمه افزودن به فهرست می توانید دستههای موردنظر را به فهرست اضافه کنید.
به همین راحتی تونستیم دسته بندی محصولات ووکامرس رو با هم یاد بگیریم و انجام بدیم. وجود محصولات دسته بندی شده در فروشگاه اینترنتی علاوه بر نظم و ظاهر بهتر موجب میشه کاربر به صورت ساده تری تمامی محصولاتمونو بررسی کنه. بخاطر همین زودتر هم به هدفش میرسه و میتونه محصولات رو با هم مقایسه هم کنه همچنین در زمان نیز صرفه جویی میشه. در این مقاله آموزشی به چگونگی دسته بندی محصولات در ووکامرس پرداختیم. امیدواریم که لذت برده باشید. آموزش های ۰ تا ۱۰۰ رایگان طراحی سایت با وردپرس رو از دست ندین. منتظر نظراتتون هستیم.