حتما دیدین در وردپرس وقتی فرمت غیرمجازی رو برای آپلود انتخاب میکنیم با خطای “متاسفانه آپلود این نوع پرونده به دلیل مسائل امنیتی مجاز نیست” روبرو میشیم.
معمولا برای پسوند های TTF, OTF, WOFF, WOFF2, SVG و EOT وردپرس ایراد میگیره و اجازه آپلود این نوع پرونده هارو نمیده. البته بهتون پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش افزودن پرونده چند رسانه ای و آپلود عکس در وردپرس رو مطالعه کنین.
در این آموزش قصد داریم که نحوه رفع خطای بالا رو برای شما شرح بدیم و به شما در تغییر و سفارشی سازی فرمت های قابل آپلود در وردپرس کمک کنیم. از شما دعوت میکنیم که تا انتهای مقاله افزودن فرمت مجاز و غیر مجاز برای آپلود در وردپرس با دیتادیزاین همراه باشین.
عناوین مهم مقاله
معرفی فرمت های مجاز و غیر مجاز در وردپرس
به نقل از اسناد رسمی وردپرس، پسوند های مجاز جهت بارگذاری در وردپرس به شرح زیر هستن :
تصاویر با فرمت های jpg, jpeg, png, gif, ico
اسناد با فرمت های pdf, doc, docx, ppt, pptx, pps, ppsx, odt, xls, xlsx, psd
صوت با فرمت های mp3, m4a, ogg, wav
ویدیو با فرمت های mp4, m4v, mov, wmv, avi, mpg, ogv, 3gp, 3g2
حالا اگه بخواین یه فایلی مثل اپلیکشن ها رو در وردپرس بارگذاری کنین نمیشه. چرا؟ چون فرمتش apk هست که در لیست بالا نیومده. اما هیچ چیزی نشد نداره. پس با ما همراه باشین.
اما دلیل اصلی غیر مجاز بودن خیلی از این پسوند ها، وجود امکان سوء استفاده از اونهاست. یعنی فعال بودن امکان بارگذاری یک فرمت در سایت شما، ممکنه توسط افراد سودجو مورد سوء استفاده قرار بگیره و برای وبسایت شما خطر امنیتی ایجاد کنه. در زیر به برخی از پسوند هایی که امکان سوء استفاده از آنها زیاده رو برای شما لیست کردیم :
تصاویر با فرمت های svg, bmp
اسناد با فرمت های psd, ai, pages
فرمت های شامل کد مانند css, js, json
فایل های ویدیویی با فرمت های .flv, .f4l, .qt
اما قبل از بارگذاری از سایتتون حتما بکاپ بگیرین که اگه خدای نکرده یوقتی مشکلی پیش اومد بتونین اطلاعات سایتتونو برگردونین. حالا بریم سراغ اضافه کردن فرمت های مجاز و غیر مجاز برای آپلود در وردپرس
روش اول افزونه Wp Extra File Types
با نصب این افزونه میتونین تمامی فایل ها با فرمت غیرمجاز رو در وردپرس خودتون آپلود کنید. برای نصب افزونه باید وارد پیشخوان وردپرس شید و از قسمت افزونه ها افزودن رو انتخاب کنید.
حالا در قسمت کادر جستجو Wp Extra File Types رو تایپ کنید. حالا کافیه نصب و فعالش کنید.
بعد از فعال سازی گزینه Wp Extra File Types در قسمت تنظیمات پیشخوان اضافه میشه. کلیک کنید تا به تنضیمات افزونه برسین.
شما میتونید از این قسمت فرمت های مورد نظرتونو برای آپلود انتخاب کنید و با کلیک بر روی “ذخیره تغییرات” در انتهای صفحه دیگه برای آپلود فایل هاتون با خطایی روبرو نمیشید.
نکته: برای پیدا کردن فرمت دلخواه ازبین لیست کافیه ctrl و f رو با هم از کیبورد انتخاب کنید و اسم فرمت مورد نظرو همونجا تایپ کنید تا سریع به شما نشون داده بشه
یکی ازقابلیت های کاربردی این افزونه‚ اضافه کردن فرمته. در صورتی که فرمت دلخواهتونو از لیست پیدا نکردین‚ کافیه روی ” + ” انتهای صفحه کلیک کنید تا پنجره افزودن فرمت جدید برای شما باز بشه.
در قسمت Description میتونید توضیحی کوتاه از فرمتی که مایل به آپلودش هستید رو وارد کنید. در قسمت های Mime Type و File Extension نام فرمت رو وارد کنید و بعد روی گزینه “ذخیره تغییرات” کلیک کنید.
روش دوم نوشتن کد در فایل wp-config.php
با نوشتن کد در این فایل میتونید سیستم امنیتی که از آپلود فایل جلوگیری میکنه غیر فعال کنید.
برای این کار باید وارد سی پنل هاست خودتون بشید و از قسمت file manager وارد public html شید. فایل wp-config.php رو انتخاب کنید و “Edit” رو بزنید.
بعد بین دو کد “define(‘WP_DEBUG’, false); و That’s all, stop editing! Happy blogging ” کد زیر را وارد کنید.
define(‘ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS’, true);
سپس جهت ذخیره تغییرات روی “Save Changes” کلیک کنید.
مجددا تاکید میکنیم که انجام این کار به دلایل امنیتی، اصلا توصیه نمیشه.
کلام آخر
در نظر داشته باشید که اگر قصد دارید فایلی رو جهت دانلود توسط سایر کاربران در سایتتون بارگذاری کنید، شاید اصلا نیازی به سفارشی سازی فرمت های قابل بارگذاری در وردپرس نداشته باشید. میپرسید چطور؟ خوب کافیه به سادگی فایل مورد نظرو به حالت zip (فشرده) در آورده و بعد همین فایل رو جهت دانلود سایر کاربران در سایتتون آپلود کنید. بله، علیرغم اینکه این فرمت در اسناد رسمی وردپرس در لیست فرمت های مجاز قابل بارگذاری در وردپرس ذکر نشده اما بارگذاریش در سایت مجاز هست و میتونه شما رو از مقدار قابل توجهی دردسر جهت پیاده سازی آموزش های بالا، رها کنه تمام این ها بستگی به نیاز خودتون داره و باز هم خودتون تصمیم گیرنده هستین. خیلی ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودین. منتظر نظراتتون هستیم