وردپرس چیست ؟ بهترین سیستم برای طراحی سایت

وردپرس چیست ؟

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

شاید اسم وردپرس را زیاد شنیده باشید و مشتاق هستید بدانید وردپرس چیست؟ همچنین سوال وردپرس چیست؟ معمولا برای اکثر افرادی که می‌خواهند خودشان سایت خود را راه اندازی کنند پیش می‌آید. شما می‌خواهید سایت شخصی یا شرکت یا فروشگاه اینترنتی خود را با وردپرس راه اندازی کنید اما نمی‌دانید که وردپرس چیست یا چه کاربردی دارد، در این مطلب با این آشنا می‌شوید که این سیستم چه کاربردی دارد و چطور طراحی سایت با وردپرس را انجام می‌دهیم.
برای راه‌ اندازی یک وب‌سایت سیستم‌های مدیریت محتوای زیادی در دسترس هستند که برخی از آنها نسبت به بقیه برتری‌هایی دارند، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متشکل از قالب‌ها و پوسته‌های بسیار متنوع است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، شما می‌توانید با استفاده از وردپرس یک سایت را بدون نیاز به مهارت برنامه‌نویسی یا کمک گرفتن از برنامه‌نویس راه‌اندازی کنید.

بنابراین دو روش برای ساخت سایت وجود دارد که شما به‌دلخواه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. روش اول سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) و روش دوم طراحی و برنامه‌نویسی است . وردپرس ساده‌ترین و انعطاف‌پذیرترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) در دنیا است

وردپرس چیست

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) متن باز (open source) تحت وب و رایگان می‌باشد، شما با این نرم‌افزار مدیریت محتوا میتوانید محتوا و مطالب سایتتان را به‌راحتی مدیریت کنید .وردپرس شامل تعداد زیادی قالب‌های متنوع و پوسته‌های وردپرسی است همچنین افزونه‌های وردپرس به شما کمک می‌کند تا بخش‌های مختلفی را به سایت خود اضافه کنید.
درواقع ورد پرس یک نرم افزار آنلاین است که توسط آن می توانید وب سایت شخصی خود را به راحتی راه اندازی کنید و کسب و کار آنلاین خود را توسط آن بسازید.
از این رو سیستم وردپرس جزو محبوب ترین و پرمخاطب ترین سیستم های مدیریت محتوای سایت در ایران محسوب میشود و به دلیل محیط تنظیمات کاربرپسند و راحتی که دارد و تعداد بیشمار افزونه ها و پلاگین هایی که باعث افزودن امکانات ویژه ای به قابلیت های سایت میشود و همچنین عدم نیاز به برنامه نویسی ، باعث جلب توجه افرادی که اطلاعات تخصصی در زمینه طراحی سایت ندارند ، شده و برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی خود از وردپرس بهره می برند
از عوامل دیگری که باعث شده وردپرس محبوب تر از سایر سیستم های مدیریت محتوایی جلوه کند ، از نظر تخصصی بحث بهینه سازی سایت یا سئو میباشد که اهمیت این موضوع در روند پیشرفت کسب و کار شما پس از طراحی قالب و ساختار سایتتان دیده می شود. سیستم وردپرس به دلیل نحوه ی کد نویسی هسته ی خود از نظر بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو به صورت استاندارد طراحی شده است.

تعاریف وردپرس چیست به زبان سازنده، ساده و حرفه ای:

به زبان سایت سازنده:

وردپرس (WordPress) یک نرم افزار متن باز است که توسط آن می‌توانید وب سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن بسازید.

به زبان ساده:

وردپرس، یک سیستم سایت ساز و پکیج راه انداز وب سایت، فروشگاه اینترنتی و وبلاگ است که به صورت رایگان شما می‌توانید آن را از طریق وب‌سایت رسمی وردپرس (فارسی یا انگلیسی) دانلود کرده و بر روی فضای اینترنتی و یا هاست خود نصب کنید. (فضای اینترنتی همان فضایی است که سایت شما و محتویات آن بر روی آن فضا قرار می‌گیرد و بهتر اس) و سپس وب‌سایت خود را به طور کامل با جزئیات و امکانات متفاوت و طرح دلخواه بر روی آن راه اندازی کرده و مطالب و بخش‌های مختلف سایت را خودتان مدیریت کنید.

به زبان حرفه ای‌تر:

به طور کلی وردپرس یک نرم افزار تحت وب متن باز (open source) می‌باشد که در دسته سیستم‌های مدیریت محتوا یا همان CMS ها که مخفف (Content Management System) می‌باشند، قرار می‌گیرد. از آنجا که سیستم وردپرس رایگان است، هر کاربری می‌تواند فایل‌های مربوطه‌ی آن را دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهد. البته بدیهی است که وردپرس بخشی از نیازهای کاربران را برآورده می‌کند اما برای شخصی سازی و برآورده ساختن سایر نیازها، به متخصصینی نیاز است که تغییرات لازم را ایجاد کرده و یا سایر امکانات و ابزار مورد نیاز کاربران را فراهم نمایند.

info-wordpress

چرا وردپرس؟

حال که در مورد وردپرس و امکانات آن صحبت کردیم، نوبت به آن می‌رسد که بپرسیم چرا وردپرس؟ اصلا به چه علت از وردپرس استفاده کنیم؟ تنها روشی که می‌تواند شما را قانع کند، آماری است که از وردپرس در دسترس است:

  • تا کنون بیش از ۷۴٫۶ میلیون سایت با وردپرس راه اندازی شده است
  • تا کنون بیش از ۷۴٫۶ میلیون سایت با وردپرس راه اندازی شده در گوگل ماهانه ۳۷ میلیون بار وردپرس و کلمات مرتبط با آن جستجو میشود
  • وردپرس به ۴۰ زبان برتر دنیا از جمله زبان شیرین فارسی ترجمه شده است
  • ۲۲% سایت های مطرح خبری جهان با وردپرس راه اندازی شده است
  • تاکنون بیش از ۹۹ بار وردپرس سیستم خود را به روز کرده است
  • بیش از ۲۹,۰۰۰ افزونه برای وردپرس تا به امروز به وجود آمده است
  • ۴۸ سایت از بین ۱۰۰ وبلاگ برتر دنیا با وردپرس مدیریت میشود
  • و در نهایت وردپرس محبوبترین CMS بین بازاریابان مطرح جهان انتخاب شده است!

برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خودتون فقط کافیه سیستم مدیریت محتوای وردپرس رو نصب کنید .اگر مایل هستید با وردپرس سایت خودتون رو طراحی کنید اولین مرحله برای ساخت وبسایت نصب بسته نصبی وردپرس است که در این بخش آخرین نسخه این بسته به دو فرمت فایل اصلی و فایل بومی سازی شده در اختیار شما عزیزان قرار میدیم و در ادامه با آموزش نصب و کانفیگ وردپرس در خدمتتون هستیم .

همانطور که اشاره شد وردپرس به صورت رایگان و متن باز می‌باشد که جزو دسته نرم‌افزارهای دنیای آزاد می‌توان آن را قرار داد. و به معنی این است که اگر دستی در برنامه‌نویسی و کدنویسی داشته باشید قادر خواهید بود تا هر نوع شخصی سازی بر روی وردپرس انجام داده و سایت دلخواه خود را با استفاده از ان طراحی و پیاده سازی کنید.

وردپرس با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده و توسط Mysql نیز پشتیبانی می‌شود، همچنین نسخه‌ای برای پست‌گرس‌کیوال نیز موجود می‌باشد این سیستم کاملاً رایگان و متن باز است.

تاریخچه سیستم مدیریت محتوای وردپرس:

مت مولنوگ پایه‌گذار وردپرس است که در ۲۷ مِی سال ۲۰۰۳ آن را به صورت رسمی عرضه کرد، نرم‌افزار کدبازی که در ابتدا به طور گسترده از سوی وبلاگ‌نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می‌گرفت اما حال با گذشت چند سال از انتشار آن و به‌روزرسانی‌های مختلفی که در آن ایجاد شده است و از طرفی همان انعطاف‌پذیری که در بالا به آن اشاره شد حال قادر خواهید بود تا علاوه بر وبلاگ با استفاده از افزونه‌ها و طراحی‌های اختصاصی در پوسته‌های وردپرس هر نوع وبسایتی را با آن راه‌اندازی کنید.

درواقع سفری در سال ۲۰۰۳ زمانی آغاز شد که دو توسعه‌دهنده، مت مولنوگ و مایک لیتل، شروع به ساخت یک پلتفرم جدید وبلاگ نویسی بر روی یک نرم‌افزار متوقف‌شده به نام b2 / cafeblog کردند. مدت کوتاهی پس ‌از اینکه این پروژه رها شد، این دو توسعه‌دهنده تصمیم گرفتند که روی آن کار کنند و به توسعه آن ادامه دهند.
آن‌ها احتمالاً نمی‌دانستند که یک چنین سفری را آغاز می‌کنند که درنهایت به میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان کمک می‌کند، هزاران شغل ایجاد می‌کند و کل صنعت توسعه‌دهندگان، طراحان، نویسندگان، وبلاگ نویسان و ناشران وب را تغییر می‌دهد.

آموزش نصب وردپرس روی انواع هاست و لوکال هاست:

برای راه اندازی وردپرس کافی است تا آخرین نسخه از این سیستم مدیریت محتوای محبوب را دانلود کرده و سپس با تهیه هاست مناسب اقدام به نصب و راه اندازی آن کنید، که در مقالات آموزشی دیتادیزاین به تمام روش های نصب وردپرس پرداخته ایم و به شرح زیر می باشند. شما بر اساس نیاز خود می بایست روش مناسب را انتخاب کنید.

آموزش نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل
آموزش نصب وردپرس در هاست دایرکت ادمین
آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین سی پنل
آموزش نصب وردپرس روی ادان دامین دایرکت ادمین
آموزش نصب وردپرس روی ساب فولدر سی پنل
آموزش نصب وردپرس روی ساب فولدر دایرکت ادمین
آموزش نصب وردپرس روی ساب دامین سی پنل
نصب وردپرس روی ساب دامین دایرکت ادمین

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

وردپرس به قدری با سیستم های مختلف تعامل دارد که حتی می توانید آن را روی سیستم خانگی خودتان نیز نصب و راه اندازی کنید! برای این کار باید برنامه ای روی سیستم نصب نمایید تا سیستم کامپیوتری شما به میزبان تبدیل شود و بعد می توانید بدون نیاز به هاست و دامنه، وردپرس را نصب و سایت خود را طراحی کنید و در آخر این اطلاعات را به یک هاست واقعی منتقل کنید. اصطلاحا به فضایی که روی کامپیوتر خود برای میزبانی وردپرس ایجاد می کنید لوکال هاست گفته می شود.

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست xampp
آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست wamp
آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست لمپ lamp

چطور به وردپرس قالب و افزونه اضافه کنیم؟

پس از نصب و راه اندازی وردپرس، حالا نوبت به این می رسد تا طراحی ظاهر آن را به دلخواه خود تغییر دهید که در این مورد می توانید از بخش نمایش> پوسته‌ها اقدام به اعمال تغییرات ظاهری سایت خود کنید. پوسته وردپرس، قالب وردپرس یا همان WordPress theme طرح ظاهری وبسایت شما را تشکیل می‌دهند که می توانید با استفاده از زبان های مختلف برنامه نویسی همچون Css، بسته های فونت آیکون و… از ظاهری بروز در آن استفاده کنید. قالب های رایگان برای وردپرس بسیار زیاد هستند و می توانید آن ها را در سرتاسر اینترنت جستجو کنید.

افزونه‌های وردپرس نیز به صورت رایگان همچون قالب وردپرس شامل یک منبع عظیم می‌باشند که با جستجو بر اساس دسته‌بندی و فیلترهای خاص آن قادر خواهید بود تا با مراجعه به صفحات هر افزونه در مخزن وردپرس به ویژگی‌های آنها و کاری که انجام می‌دهد دسترسی داشته و از آنها استفاده کنید. برای دسترسی به مخزن افزونه‌های وردپرس می‌توانید به آدرس wordpress.org/plugins مراجعه کنید. بنابراین افزونه ها برای وردپرس به منزله پلاگین برای نرم افزار هاست که کمک می‌کند بسیاری از طراحی ها و بعضی امکانات خاص بر روی وردپرس قابل انجام شود.

آموزش نحوه نصب و اضافه کردن قالب در وردپرس

           آموزش نصب افزونه در وردپرس و کارکردن با آن

رابطه وردپرس با سئو عالیه

خوشبختانه وردپرس با طراحی و کدنویسی مناسب برای موتورهای جستجو نظیر گوگل به صورت استاندارد و بسیار مناسبی بهینه سازی شده است. بر همین اساس در میان سیستم های مدیریت محتوا موجود به جرات می توان گفت که وردپرس از نظر SEO و یا همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو بهتر عمل کرده و یک گزینه عالی برای راه اندازی وبسایت خواهد بود، بنابراین پیشنهاد می‌کنم اگر قصد استفاده از هرگونه قالب و افزونه وردپرس در سایت خود را دارید حتما از شرکت و یا شخصی بخواهید که در طراحی خود سئو و بهینه سازی قالب را مدنظر قرار داده و به صورت بهینه و بالاترین سطح ممکن از آن استفاده کند. اگر می خواهید قبل از استفاده از وردپرس و راه اندازی سایت اطلاعات بیشتری درمورد سئو و بهینه سازی به دست بیاورید، پیشنهاد می کنم مطلب زیر را مطالعه بفرمایید.

همانطور که می دانید سئو سایت بصورت سئو داخلی و سئو خارجی مطرح است. بخش مهمی از سئو سایت نیز در داخل سایت انجام می شود که به همین جهت قصد داریم تاثیر سیستم مدیریت محتوا را روی آن بررسی کنیم.

معرفی ساختار وردپرس

وردپرس از نظر سئو بصورت کامل به کمک افزونه Yoast SEO قابل مدیریت است. همان چیزی که متخصصین سئو به دنبال آن هستند. در وردپرس تمامی صفحات با تمامی خواص مورد نظر قابل انجام و اجراست. همین قابلیت کم نظیر موجب شده وردپرس علاوه بر وبمستران در میان متخصصین سئو نیز محبوب ترین باشد. ساختار منظم و قابل مدیریت وردپرس فرصتی ایده آل را برای مدیریت ساختار و محتوای سایت بصورت عالی در اختیار ما قرار می دهد. موضوعی که به ندرت در سایر سیستم های مدیریت محتوا می توان آن را دید. موارد و الزاماتی مانند Noindex , Nofollow , Canonical و ده ها مورد دیگر در وردپرس به راحتی قابل انجام است. این موارد در سایر سیستم های مدیریت محتوا در صورت وجود هم به خوبی وردپرس نیست!

ویژگیهای شاخص وردپرس برای سئو سایت

• ساختار بسیار ایده آل از لحاظ فنی و آسانی کار کردن در محیط آن
• وجود قالب های بسیار حرفه ای، زیبا و سازگار با سئو برای وردپرس
• وجود افزونه های بسیار کاربردی به منظور بهینه سازی نظیر Yoast SEO
• امکان مدیریت با جزئیات بر روی تک تک صفحات سایت
• وجود امکانات تکمیلی به منظور بهبود وضعیت و ساختار سایت

• امکان بستن دسترسی خزنده های گوگل به سایت
• مدیریت کامل URL ها برای دسته ها، برچسب ها، مطالب و برگه ها
• امکان ریدایرکت صفحات پس از تغییر آدرس آنها
• امکان بهبود در عالی ترین سطح ممکن برای سایت و صفحات

اگر قصد راه اندازی سایتی را دارید که در آن موضوع اصلی تولید محتواست وردپرس بهترین انتخاب است. وردپرس برای بسیاری از نیازها برای وب سایت ها کافیست و تنها در موارد خاص وردپرس نمی تواند نیاز سایت را تامین کند. در کل اگر می خواهید سایتی داشته باشید که برای سئو نیز به لحاظ ساختاری و داخلی مناسب باشد پیشنهاد ما به شما وردپرس است.

آموزش سئو محتوا در وردپرس

امنیت وردپرس خوبه؟

یکی از مهم‌ترین و کلیدی ترین موارد پس از راه اندازی سایت و یا هر نوع نرم افزاری مسئله امنیت آن می باشد تا بتوان از نفوذ و سوء استفاده هکرها در آن جلوگیری کرد، وردپرس نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در هربار بروزرسانی موارد امنیتی و راه هایی که ممکن است تا از طریق آن به وبسایت ها نفوذ شود را مورد بررسی قرار داده و سد راه نفوذ کنندگان می شود. اما این موضوع به این معنی نیست که آن را یک سیستم غیرایمن تلقی کنید.
ایمنی در دنیای وب را نمی توان به هیچ وجه به صورت ۱۰۰ درصد تضمین کرد، چرا که اگر بسته نرم افزاری وردپرس شما به صورت کامل نیز بروز و ایمن باشد از راه های دیگری همچون انتخاب هاست غیرمناسب نفوذکنندگان قادر خواهند بود تا سایت شما را هک کنند. بنابراین قبل از انجام هر کاری سعی کنید که یک هاست مطمئن و امن برای وردپرس خریداری کنید، سپس از افزونه ها و قالب های اورجینال وردپرس استفاده کنید و وردپرس را بروز نگه دارید.

برای اینکه بتوانیم امنیت کامل در وردپرس برقرار کنیم باید ۱۲ قدم ساده اما خیلی مهم را محکم برداریم و هیچ‌کدام را نادیده نگیریم
۱٫ لطفا از نام کاربری admin استفاده نکنید.
۲٫ از پسوردهای سخت استفاده کنید.
۳٫ از احراز هویت دو مرحله‌ای استفاده کنید.
۴٫ دسترسی سایت را به افراد مطمئن دهید.
۵٫ پنهان کردن wp-config.php و htaccess.
۶٫ استفاده از کلیدهای امنیتی وردپرس برای احراز هویت استفاده کنید.
۷٫ غیرفعال کردن ویرایشگر فایل
۸٫ ایجاد محدودیت در وارد شدن به سایت
۹٫ استفاده از XML-RPC
۱۰٫ انتخاب هاست ایمن برای وردپرس
۱۱٫ همیشه بروز بمانید.
۱۲٫ از قالب و افزونه‌های مطمئن استفاده کنید.

همچنین میتوانید برای افزایش امنیت سایت وردپرسی خود آموزش تصویری افزایش امنیت وردپرس را مشاهده نمایید.

پشتیبانی وردپرس چطوره؟

برای آنکه در ساخت و طراحی وب سایت هایتان بهترین سایت را داشته باشید یکی از مهم ترین مولفه ها در ماندگاری سایت شما جزو بهترین ها پشتیبانی است تا علاوه بر حفظ امنیت سایت از نظر افزونه های مخرب بهترین سرویس دهنده ها را برای سایت خود داشته باشید.

ما به عنوان تیم پشتیبانی دیتادیزاین همانطور که در کشور برای پشتیبانی جوملا جزو اولین ها هستیم در پشتیبانی وردپرس نیز فعالیت میکنیم. تیم دیتادیزاین با تخصص کامل در طراحی و پشتیبانی نگرانی شما را از بابت پشتیبانی عالی و بینظیر برطرف میکند.

اگر دوست دارید وب‌سایت وردپرسی شما همیشه بروز باشد، ازنظر امنیتی مطمئن باشد، اگر با مشکلی روبرو شد با یک تماس و یا پیام واتساپ با شماره ۰۹۳۵۵۷۵۶۴۱۰ در عرض چند دقیقه روبه‌راه شود می‌توانید پکیج‌های پشتیبانی سایت‌های وردپرسی که توسط تیم متخصص پشتیبانی وردپرس دیتادیزاین ارائه‌شده، تهیه و پشتیبانی سایت خود را با خیال راحت به ما بسپارید.

 

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده − 4 =